Kokoomuksen itkupotkuraivarilinja voi hyvin

Share |

Keskiviikko 10.9.2014 klo 10.16 - Sami Virtanen


Paikalliset kokoomuslaiset jatkavat rymistelyään kotkalaisessa kunnallispolitiikassa. Nyt posliinit saivat kyytiä HaminaKotka Satama Oy:n pöydän äärellä ja siinä sivussa syntyi sirpaleita myös Satamaliiton suunnalla. Sataman hallituksen tekemä päätös erota Suomen satamien edunvalvonnasta vastaavasta Satamaliitosta on käsittämätön.

Vastuu päätöksestä on yhtiön hallituksella, mutta ennen kaikkea sen puheenjohtajalla Rauli Ylimäellä (kok). Eron taustalla on erimielisyyksiä Satamaliiton tulevista säännöistä ja ennen kaikkea Ylimäen pitkään jatkuneesta kaunasta Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfiä kohtaan, joka sattuu olemaan myös Satamaliiton puheenjohtaja.

Yhtiön tekemää eropäätöstä ei voi arvioida muuten kuin kiukutteluna, joka ei millään muotoa aja tai tule ajamaan yhtiön etua. Kunniamaininta pitää kyllä antaa siitä, että Ylimäen asiassa ajama toimintatapa on täysin linjassa Kotkan Kokoomuksen tapaan tehdä politiikkaa. Pisteet siitä, että itkupotkuraivarilinja pitää ja voi edelleen hyvin. Ensin pyritään sanelemaan, joka muuten ei ole neuvottelemista, ja kun oma kanta ei etene, niin sitten alkaa kiukuttelu ja myyräntyö kumppaneiden selän takana. Tätähän se on ollut jo pidempään kotkalaisessa päätöksenteossa. Tällä kertaa Ylimäen mielensä pahoittaminen johti yhtiön edunvastaiseen päätökseen.

Eroasian kuultuani on itseltäni pitänyt yhä uudelleen ja uudelleen kysyä, että mitä satamayhtiö hyötyy erosta? Eihän eristäytyminen muiden satamien ja niiden edunvalvonnan ulkopuolelle voi missään nimessä olla yhtiön edunmukaista. Ei edes tilanteessa, jossa liiton sääntöihin ei olla täysin tyytyväisiä. Vieläpä hetkellä jolloin yhtiön kritisoimia sääntöjä ei ole edes vielä hyväksytty.  Säännöt tullaan käsittelemään ensi keväänä. Aikaa vaikuttaa sääntöihin, olisi ollut vielä vaikka kuinka. Luuleeko Ylimäki ja yhtiön hallituksen enemmistö, että eron jälkeen asiassa enää paljon kysellään tämän kulman mielipidettä.

Valitettavan paljon ehtii tämä "vallassa oleva" norsulauma jättää sirpaleita jälkeensä ennen seuraavia kunnallisvaaleja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini