Puhe sd-puolueosastojen pikkujoulussa 13.12.

Share |

Sunnuntai 13.12.2015 - Sami Virtanen


Itselleni Joulu on rauhoittumisen ja miksei myös ylen syönnin aikaa. On mukava istahtaa läheisten kanssa rauhallisesti joulupöytään nauttimaan jouluherkuista. Arki huolet voi silloin nurkkaan heittää. Unohtaa kaiken kiireen ja melskeen, keräten samalla voimia tulevaa vuotta varten.

Nyt loppua kohti kääntynyt vuosi on ollut monin osin haastava. Rakas kotikaupunkimme on saanut jo useamman vuoden ottaa vastaansa rakennemuutoksen ja talouslaman tuomat haasteet. Olemme joutuneet tekemään vaikeitakin päätöksiä saadaksemme kuntamme taloutta hoidettua parhaalla mahdollisella tavalla. Mielessä on kokoajan ollut myös se kuinka saadaan samalla turvattua palvelut kuntalaisille mahdollisimman laadukkaina. Vaikeaa se on ollut ja eikä tuleva vuosi tee kotikuntamme päätöksenteosta varmasti yhtään helpompaa. Haasteelliset ajat jatkuvat. Uskon kuitenkin, että yhdessä toimien, avoimesti keskustellen ja toisiamme kunnioittaen pystymme haasteisiin vastaamaan.

Koko Suomea ajatellen vuosi on ollut poikkeuksellinen. Syyrian ja Irakin kriisit ovat ajaneet miljoonia ihmisiä etsimään turvaa Euroopasta. Suomi ja suomalaiset ovat saaneet kokea valtavan muuttoliikkeen vaikutukset viimeisten kuukausien aikana. Toivon, että me suomalaiset voisimme säilyttää sydämessämme sen verran lämpöä, että kaikista maahanmuuttoon liittyvistä ei toivotuista lieveilmiöistä huolimatta, voisimme kohdata maahantulijat lähimmäisinä, ihmisinä. Tuhopolttoyritykset tai ihmisten päälle sylkemiset eivät kuulu suomalaiseen demokratiaan. Moiset teot tulee tuomita. Sanotaan yhdessä ehdoton ei rasismille ja syrjinnälle.

Jouluun kuuluu lahjat, niiden antaminen ja saaminen. Tämän viikon lopulla maailman päämiehet virkakuntineen antoivat ennakkoon meille kaikille yhteisen lahjan hyväksymällä Pariisissa ilmastosopimuksen. Itselläni on ollut suuri huoli etenkin maailman kaikkien lapsien puolesta maapallomme elinkelpoisuuden säilymisestä. Siksi saatu ilmastosopimus lämmittää erityisesti mieltä. Toivottavasti sopimuksen hyväksyneet maan ympäri maailmaa sitoutuvat aidosti toteuttamaan sopimusta.

Olen jo joulupukille kirjeen laittanut, mutta yhden toivomuksen haluan vielä esittää. Toivon Suomeen yhteiskuntarauhaa. Tämä toive on osoitettu joulupukin sijaan maan hallitukselle, ammattiyhdistys ja työnantajaliikkeille. Toivon solidaarisuutta ja malttia neuvotella haettaessa ratkaisuja, jotka parantavat Suomen kilpailukykyä. Toivon hallitukselta viisautta ja rohkeutta vetää pakkolakiesitykset pois. Toivon myös oppositiolle voimia taistella huonoja esityksiä vastaan.

Näillä sanoilla haluan toivottaa teille kaikille oikein rauhallista ja rakkauden täyteistä joulunaikaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini