Saattohoitoon kiinnitettävä huomiota Kotkassa

Share |

Keskiviikko 15.3.2017 klo 14.02


Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta on päässyt käsittelyyn eduskunnassa. Ilmeisesti sen innoittamana vaalikoneiden suunnittelijat tarttuivat asiaan nyt edessä olevien kuntavaalien vaalikoneissa. Ainakin Hesarin koneessa asiasta meiltä ehdokkailta kysytään. Mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta ei kyllä liity millään tavoin kunnalliseen päätöksentekoon.

Eutanasiakeskustelun yhteydessä nousee esiin luontevasti hyvä ja laadukas saattohoito. Tarjotaanhan sitä ratkaisuksi eutanasiaa mietittäessä. Saattohoito onkin jo asia mikä koskettaa myös meitä kuntapäättäjiä. No koskettaa ainakin vielä seuraavat 2,5 vuotta, kunnes sekin siirtyy maakunnan vastuulle. 24288205334_fc5d3e74fb_m.jpg

Joka tapauksessa mielestäni saattohoidon laadusta ja sen saatavuudesta olisi Kotkassakin syytä käydä perusteellinen keskustelu. Nykyisestä tilanteesta tiedän sen verran, että tarve ei kohtaa määrän osalta kysyntää. Lisäksi ongelmia aiheuttaa varsin byrokraattinen tapa toimia yritettäessä ratkaista yksillöllisiä saattohoitoon liittyviä tilanteita.

Jokainen meistä on erilainen ja niin myös on varsin laaja kirjo meidän viimeisistä päivistämme ennen poismenoamme. Hyvän ja laadukkaan saattohoidon tulisi joustaa yksilöllisten tarpeiden mukaan ja meidän jokaisen viimeisistä päivistämme pitäisi pystyä tekemään yhtä arvokkaita kuin ensimmäisistä. Kivunhoito on vain yksi osa hyvää saattohoitoa. Yhtä tärkeää on pystyä hoitamaan saattohoito siten, ettei ketään pomputeta paikasta toiseen viimeisinä viikkoina ja päivinä. Ei kuolevaa, eikä hänen omaisiaan. Tässä on rutkasti kehitettävää Kotkassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini