Ei anneta romuttaa työehtojamme

Share |

Perjantai 29.3.2019 klo 8:48


Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Jatketaanko nykyisen oikeistohallituksen linjaa, jossa leikataan pienituloisilta ja helpotetaan suurituloisten mahdollisuuksia keinotella omaisuudellaan verottajalta piilossa. Vai huolehditaanko kaikista ja pidetään kiinni siitä, että Suomi hyvinvointivaltiona pitää huolen kaikista kansalaisistaan.

Yli 500 000 suomalaista uskoi vuonna 2015 perussuomalaisten lupaukseen, että pienituloisilta ei enää leikata. Sipilän hallitus leikkasi miltei kaikkia etuisuuksia. Jokainen perusuomalainen kansanedustaja painoi nappia näiden leikkausten puolesta hyväksyessään Sipilän hallitusohjelman. Yksikään perusuomalainen kansanedustaja ei äänestänyt vuosien 2016 ja 2017 perusturvan leikkauksia vastaan. Kysymys kuuluu, saitko mitä tilasit?

Sipilän hallitus on Suomen kilpailukyvyn turvaamisen nimissä hyökännyt voimakkaasti suomalaisten työehtojen kimppuun. Mikäli nykyinen linja saa jatkaa, niin seuraavana on vaarassa työehtojen yleissitovuus. Paikallisen sopimisen nimissä he ovat valmiit hyökkäämään tielle, jossa edessä on suomalaisten työntekijöiden palkkojen leikkaaminen.

Vaihtoehto Suomen kilpailukyvyn turvaamiselle on se, että riittävällä satsaamisella koulutukseen ja tutkimukseen varmistan Suomeen sellaisen osaamisen, jolla voimme erottautua kansainvälisessä kilpailussa. Palkkojen polkeminen ei turvaa suomalaista osaamista.

SDP:n tulevaisuus linja lähtee voimakkaasti luomaan Suomeen työtä ja kasvua koulutuksen ja osaamisen lisäämisen kautta. SDP haluaa olla kehittämässä suomalaista työelämää neuvotellen ja yhdessä sopien. Ei uhkaillen ja kiristäen, kuten Sipilän hallituksen linja on ollut.

Maahanmuuttoon ja etenkin turvapaikkapolitiikkaan liittyy kysymyksiä, jotka vaativat tarkastelua ja linjan kiristämistä. Meidän tavallisten suomalaisten arkeen vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaa enemmän kuitenkin se millainen linja tulevalla hallituksella on työmarkkinakysymyksissä. Mikäli Orpo ja kumppani saavat jatkaa Suiomen yrittäjien, EK:n ja Keskuskauppakamarin ym. märän unen toteuttamista, niin se tarkoittaa suomalaisten työehtojen romuttamista.

Siksi onkin tärkeää, että kysyt ehdokkaaltasi turvapaikkapolitiikan lisäksi kantaa työehtojen yleissitovuudesta. Yhtä tärkeää on myös käydä äänestämässä. Varmimmat äänestämään menijät löytyvät kokoomuksen kannattajista. Mikäli haluat muutosta, niin se tehdään äänestyspaikoilla. Ei kotisohvalle jääden.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini