Äänestä näiden puolesta

Share |

Perjantai 12.4.2019 klo 1:03


Onneksi Suomessa on toimiva demokratia. Sunnuntaina on mahdollista äänestämällä kääntää Suomen suunta nykyistä paljon oikeudenmukaisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi. Muutama mielestäni keskeinen asia, joita haluan olla muuttamassa seuraavan neljän vuoden aikana.

Perusturvantasosta on huolehdittava ja sosiaaliturvaa uudistettava nykyistä paljon joustavammaksi. Työn vastaanottaminen pitää aina olla kannattavampaa kuin kotiin jääminen. Etuisuuksien leikkaaminen ja jäädyttäminen on lopetettava. Eriarvoisuuden vähentämiseksi pitää tehdä aktiivisesti töitä niin kauan kuin Suomessa on leipäjonoja. Tämä koskee myös eläkkeiden ostovoiman turvaamista.

Koulutukseen on satsattava. Suomalainen hyvinvointi perustuu työhön ja työpaikkoihin. Työpaikkamme syntyvät osaamisesta ja osaaminen koulutuksesta. Koulutus on paras keino ehkäistä syrjäytymistä. Suomen kilpailukyvystä huolehdimme parhaiten varmistamalla suomalaisen osaamisen kasvun.

Suomalaisten arkeen yksi merkittävimmin vaikuttavista asioista on reilut työmarkkinat. Yleissitovat työehtosopimukset luovat ihmisille ja yrityksille turvaa. Niillä taataan vähimmäisehdot työlle. Näin turvataan reilut työsuhteet erityisesti heikoimmassa työmarkkina-asemassa oleville nuorille. Samalla ne takaavat reilun ja tasa-arvoisen mahdollisuuden yrittää. Siksi yleissitovuutta on syytä puolustaa nyt ja tulevaisuudessa.

Kaakkois-Suomen ja etenkin Kymenlaakson edunvalvonta on nostettava kansanedustajan työn keskiöön. Kotkan ja Haminan osalta se tarkoittaa, että Kotolahden ratapiha pitää saada vihdoin valmiiksi. HaminaKotka-Sataman kilpailukyvyn ja toiminnan kannalta on erityisen tärkeää saada myös ratojenkantavuutta nostettua sekä kaksoisraide kokonaisuudessaan Kotka-Kouvola välille. Samoin Haminaan vievän radan kehittäminen investoinnein. Koko Kymenlaakson osalta Ykköshanke on VT 15 saaminen turvalliseksi rakentamalla nelikaistainen tie koko välille.

Koko Suomi ja suomalaiset tarvitsevat parempaa edunvalvontaa. Parasta edunvalvontaa on äänestää ehdokkaita, joiden puolueet eivät ole sitoutuneet neljä vuotta sitten pienituloisilta ja työttömiltä leikkaamiseen sekä kilpailukyvyn nimissä meidän työehtojemme heikentämiseen. Äänestämällä voi vaikuttaa. Keskitetään äänet nykymenoa vastaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini