On aika ajaa Kymenlaakson etua

Share |

Lauantai 4.6.2022 klo 17:44


Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutukset näkyvät merkittävänä riskinä talous- ja työllisyystilanteelle Suomessa. Erityisesti Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Teollisuus ja logistiikka maakuntana Kymenlaakson kokonaisriskit lienevät kaikkein suurimmat. Matkailun ja rajaylitysten osalta Etelä-Karjalan tilanne heikkenee eniten, mutta samoja vaikutuksia heijastuu myös Kymenlaakson harmiksi.

Keskusta on puolueena alkanut viime viikkoina ajamaan Itä-Suomen kehittämisohjelmaa. Lehdissä on näkynyt vaatimuksia valmistelun aloittamisesta seuraavaa hallitusohjelmaan tuotavasta erityisestä Itä-Suomen kehittämisohjelmasta, jonka tavoitteena on kehittää kaikkia itärajan maakuntia. Ajatus erityisestä kehittämisohjelmasta, joilla tuetaan eniten sodan vaikutuksista kärsiviä maakuntia, on kannatettava.

Kymenlaaksolaisena toimija herää kuitenkin pelko siitä, että puhuttaessa Itä-Suomesta tapahtuu kehittäminen vanhalla aluekehitysrahojen jakamisen sapluunalla. Ilman meidän vaikuttamistoimiamme mahdollisen ohjelman kehittämistoimet ovat vaarana valua aluekehitysrahojen kaveriksi Etelä- ja Pohjois-Savoon, Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan.

Kymenlaaksossa on jälleen aika herätä yhteiseen edunvalvontatyöhön ja yhdessä pitää huolta Kymenlaaksoa tukevista kirjauksista tulevaan hallitusohjelmaan. Haastan yli puolue ja kuntarajojen kaikki aktiivista vaikuttamistyötä tekevät mukaan yhteisiin talkoisiin omien verkostojensa kautta.

Avainsanat: Kymenlaakso


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini