Tulevaisuutta ei rakenneta riitelemällä

Share |

Sunnuntai 26.2.2023 klo 0:25


Poliittisilla päättäjillä on yhteinen vastuu yhteiskunnan ilmapiiristä. Päätöksenteon ilmapiiri heijastuu koko yhteiskunnan ilmapiiriin. Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Sosiaalisenmedian ja klikkijournalismin myötä kehityssuunta on ollut huolestuttava.

Paikallisesti keskinäinen riitely tarkoittaa pahimmillaan luottamuspulaa koko päätöksentekoon ja tehtyihin päätöksiin. Eri yhteyksissä etenkin yritysten edustajat peräänkuuluttavat hyvää päätöksenteon ilmapiiriä miettiessään sitoutumistaan paikkakunnalle.

Valtakunnallisesti erityisesti eduskunnassa käytävä keskustelu vaikuttaa siihen, miten kansakuntana puhallamme yhteen hiileen. Etenkin kriisiaikoina sillä on suuri merkitys. On ollut harmillista huomata, miten tämä on unohtunut liian monelta kansanedustajalta. Tämä korostuu etenkin sosiaalisen median kanavissa. Onneksi talvisodan aikana ei ollut Twitteriä luomassa säröjä silloiseen yhteishenkeemme.

Tulevaisuutta ei rakenneta riitelemällä. Ei ole järkevää jäädä riitelemään siitä, mistä olemme eri mieltä. Tulevaisuus tehdään löytämällä yhdessä ratkaisut, joista voimme olla yhtä mieltä.


Kommentit

23.3.2023 11:49  Juha

Moikka, Lisää isommalla äänestysalue missä vaikutat. Hetken sai etsiä missä vaikutat. Kotkan poikia siis, mutta vähän isommalla ettei mene hieno sivusto ja mainos ihan hutiin. -Juha

23.3.2023 14:59  Sami

Kiitos palautteestasi. Puutetta korjailtu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini