Äänestä näiden puolesta

Perjantai 12.4.2019 klo 1.03

Onneksi Suomessa on toimiva demokratia. Sunnuntaina on mahdollista äänestämällä kääntää Suomen suunta nykyistä paljon oikeudenmukaisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi. Muutama mielestäni keskeinen asia, joita haluan olla muuttamassa seuraavan neljän vuoden aikana. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Parasta edunvalvontaa on keskittää äänet

Tiistai 9.4.2019 klo 11.19

Viimeiset neljä vuotta on leikattu kaikkein pienituloisimmilta. Heikennetty työttömyysturvaa. Lisätty eriarvoisuutta eri puolilla Suomea asuvien välillä aktiivimallilla. Hyökätty työehtojemme kimppuun Suomen kilpailukyvyn nimissä. Kaikki tämä Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten hyväksymällä Sipilän hallituksen hallitusohjelmalla.

Perusuomalaiset yrittävät selitellä... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Terveisiä vaalikentältä

Sunnuntai 7.4.2019 klo 23.30

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet todella kiireisiä. Niin kiireisiä, että kirjoittaminen tähän blogiin on valitettavasti jäänyt liian vähälle huomiolle. Olen kuitenkin pitänyt tärkeämpänä tavata ihmisiä toreilla ja eri tapahtumissa. Loppuillan tunnit ovat menneet sähköposti-, messenger- ja ym. viesteihin vastaillessa.

Olen ollut erittäin iloinen ja ennen kaikkea kiitollinen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ei anneta romuttaa työehtojamme

Perjantai 29.3.2019 klo 8.48

Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Jatketaanko nykyisen oikeistohallituksen linjaa, jossa leikataan pienituloisilta ja helpotetaan suurituloisten mahdollisuuksia keinotella omaisuudellaan verottajalta piilossa. Vai huolehditaanko kaikista ja pidetään kiinni siitä, että Suomi hyvinvointivaltiona pitää huolen kaikista kansalaisistaan.

Yli 500 000 suomalaista uskoi vuonna 2015 perussuomalaisten lupaukseen, että pienituloisilta ei enää leikata. Sipilän hallitus leikkasi...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Koulutukseen on satsattava enemmän

Sunnuntai 17.3.2019 klo 13.48

Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Sipilän hallitus on perussuomalaistenkin hyväksymällä hallitusohjelmalla leikannut perusturvasta ja koulutuksesta rankalla kädellä. Sipilän hallituksen jäljiltä tarvitaan uusi suunta. Tarvitaan puolueita ja kansanedustajia, jotka ovat valmiita puolustamaan suomalaista hyvinvointia ja sen pohjalla olevaa suomalaista osaamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen työmarkkinoita ei kehitetä palkkoja polkemalla.

Lauantai 16.3.2019 klo 19.40

Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Viimeiset neljä vuotta on ollut surullinen jakso suomalaisen työelämän sääntöjen kannalta. Ilmassa on ollut vahvoja oikeistolaisia voimia, jotka haluavat romuttaa työehtojen yleissitovuuden. Esitykset mitä erilaiset työnantajia lähellä olevat etujärjestöt ovat suoltaneet, viimeisimpänä Keskuskauppakamari, ovat olleet sisällöltään rajuja. Jopa niin rajuja, että voisi sanoa liikkeellä olevan ”äärioikeistolaisia” voimia.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Suomalaisten työehtojen polkeminen johtaa eriarvoisuuden kasvuun

Sunnuntai 17.2.2019 klo 18.10

Suomea ja suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa on rakennettu vuosikymmenten ajan yhteistyössä poliittisten päättäjien, työnantajien ja työntekijöiden kanssa. Neuvotellen ja yhdessä sopien on saatu aikaiseksi tarvittaessa vaikeitakin päätöksiä. Työntekijät ovat olleet vaikeina aikoina olleet valmiit joustamaan, kunhan asioista on sovittu yhdessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työmarkkinat, työehdot, eriarvoisuus

Perussuomalaiset ja petetyt vaalilupaukset

Perjantai 11.1.2019 klo 14.19

Vaalien 2015 alla pyöri tv:ssä ja radiossa kansan syviin riveihin pureva, taidokkaasti rakennettu vaalimainonta. Mainonnan tiivistettynä perusviestinä voi sanoa olleen, että suomalaisista pidetään huolta. Vaalien jälkeen perussuomalaiset, nykyiset ja entiset (lue siniset) sitoutuivat Sipilän hallitusohjelmaan. Samalla syntyi tarina petetyistä vaalilupauksista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vastaus Eerolalle ja Levoselle turvapaikkapolitiikasta

Tiistai 8.1.2019 klo 10.40

Kirjoituksellani 3.1.2019 turvapaikkaprosessin ongelmista sain herätettyä tunteita niin Juho Eerolan kuin Vesa Levosenkin suunnalla. En tosin tavoitellut heidän huomiotaan. Eduskuntavaaliehdokkaana minua on lähestytty niin eri tapahtumissa kuin sähköpostin ja puhelimen välitykselläkin ja kysytty kantaani turvapaikkaprosessiin liittyvissä kysymyksissä. Kirjoituksellani halusin vastata näihin minulle esitettyihin kysymyksiin. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turvapaikkaprosessin uskottavuus vaatii toimenpiteitä

Lauantai 29.12.2018 klo 18.36

Suomen vuonna 2015 saavuttanut turvapaikkahakijoiden vyöry on paljastanut useita ongelmia turvapaikkaprosessissa. Ongelmina ovat järjestelmän suunnitelmallinen hyväksikäyttö valheellisin hakemuksin, viivytystarkoituksessa jätetyt uusintahakemukset ja ongelmat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Finaalipaikka SDP:n vuoden valtuutettu -kilpailussa

Keskiviikko 19.12.2018 klo 16.01

Tunne sen taas kertoi, selkäni takana puuhaillaan jotain. Tällä kertaa pari tonttua oli liikkeellä jo heti joulukuun alkupäivinä. SDP haki ehdotuksia vuoden valtuutetuksi. Kim Soares ja Riku Pirinen olivat minut kisaan ilmoittaneet kauniin sana kääntein. Aavistus ”puuhailuista” oli siis olemassa. Demokraatti lehden yhteydenotto eilen tuli eilen kuitenkin suurena yllätyksenä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, vuoden valtuutettu, demokraatti

Olisi inhimillistä perua indeksijäädytykset

Torstai 13.12.2018 klo 10.15

Eläkeläisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja muiden tuensaajien euroista ei ole tarkoitus ottaa pois senttiäkään, puheenjohtaja Juha Sipilä lupasi ennen 2015 eduskuntavaaleja.

Eduskuntakeskustelussa oli 10.12.2018 hallituksen esitys, jossa käsitellään kansaneläkkeen ja muiden etuuksien indeksitarkistuksia vuonna 2019. Hallituksen esityksellä kansaneläkeindeksi jäädytettäisiin 2018 tasolle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perusturva, eläkkeet,

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen työpaikat perustuvat osaamiseen

Lauantai 13.10.2018 klo 12.50

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit asetti tänään Kouvolassa 13 ehdokasta tuleviin eduskuntavaaleihin. Minulla on kunnia olla mukana upeassa ehdokasjoukossa.

Tulevat eduskuntavaalit ovat Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeät. Suomen hyvinvointi perustuu työhön. Suomen työpaikat perustuvat osaamiseen. Osaamisemme perustuu koulutukseen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, koulutus, osaaminen, teknologiateollisuus, metsäteollisuus

Ydinvoimalla merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa

Tiistai 9.10.2018

Ilmastopaneeli IPCC julkaisi odotetun raporttinsa lämpenemisen rajoittamisesta 1,5 asteeseen. Raportin keskeinen viesti on, ettei puheet enää riitä. Teot ratkaisevat.

Ilmastonmuutos asettaa kovia haasteita energiantuotannolle. Energiantuotannon osalta viime vuosina on Suomessa keskitytty puhumaan lähes...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilmastonmuutos, fortum, ydinvoima

Lääkärihelikopteri Uttiin

Tiistai 2.10.2018 klo 10.00

Kouvolan kaupunki päätti 24.9.2018 kaupunginhallituksen kokouksessaan lausunnosta Lääkärihelikopterin sijoituspaikka-asiaan. Kouvola otti lausunnossaan kannan helikopterin sijoittamisesta Kouvolan Uttiin ja esitti perusteluja kannalleen.

Asian eteenpäin vieminen on Kouvolan ja samalla koko Kymenlaakson kannalta tärkeää. Tämän vuoksi valmistelin Kouvolan lausunnon pohjalta Kotkan kaupunginhallitukselle esityksen, että Kotka antaisi asiasta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kouvola, lääkärihelikopteri, utti, kymenlaakso

Ratalinjaukset selvitettävä yhdessä

Keskiviikko 19.9.2018 klo 22.34

Kymenlaakso elää merkittäviltä osin alueen teollisuuden ja logistiikan työpaikoista. Alueen tulevaisuus määrittyy pitkälti niiden varaan. Kymenlaakson kannalta on tärkeää, miten kilpailukykyisiä logistiikkapalveluita tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan. 

Olipa kyseessä sitten itä- tai rantarata, on meidän yhdessä... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: itärata, rantarata, kouvola, kotka, kotka, kymenlaakso

Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja -Sheriffit vaihtoon!

Perjantai 7.9.2018 klo 13.30

Yle uutisoi 6.9 (https://yle.fi/uutiset/3-10388186) otsikolla: ” Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja”, karun kuvan siitä mihin Sipilä, Orvon ja Soinin hallitus on Suomea viemässä. Uutista lukiessa ei yllättänyt, että uhreina tässä markkinatalouskiimassa ovat jo valmiiksi pienituloisten joukossa oleva naisvaltainen ala. On täysin samaa linjaa kuin kikyn lomarahaleikkaukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoistaminen, sote, kymsote, eksote, kouvola, kotka, hamina

Suomen demokratia ei ansaitse "luovia ratkaisuja"

Perjantai 4.5.2018 klo 21.33

Sipilän hallitus on omalla jääräpäisyydellään kirjoittamassa uutta lehteä länsimaisen demokratian käsitteeseen.

Sote-asioiden käsittely lykkääntyy eduskunnassa ainakin kahdella viikolla. Alun perin niistä piti äänestää eduskunnassa kesäkuun alussa. Eduskuntakäsittelyn aikataulun muuttumisella on suora vaikutus tulevien maakuntavaalien järjestämiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, maakuntauudistus, kymenlaakso, kouvola, kotka, hamina

Puhe puoluevaltuustossa 21.4.2018

Lauantai 21.4.2018

Kymenlaakson ylle on lyöty jo vuosia taantuvan maakunnan leima. Kymenlaakso tarvitsee puolestapuhujia ja tahdonkin oikaista väärän mielikuvan Kymenlaakson osalta.

Kymenlaaksolla menee hyvin. Jopa niin hyvin, että paraillaan mäntyharjulaiset ruutanat menettävät henkensä. Mäntyharjulla sattunut kemikaalijunan onnettomuus ja sitä seurannut ympäristökatastrofi on otettava vakavana varoituksena. Olemassa oleva raideinfra ei riitä vastaamaan Suomen suurimman vientisataman HaminaKotka sataman kasvaviin tarpeisiin. Satamaan tulevia vaunuletkoja joudutaan seisottamaan pahimmillaan viikkoja korpitaipaleilla pitkin Suomen ja Venäjän raideverkostoa, koska valtio on laiminlyönyt tarvittavan infran rakentamisen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »