Verorahat Viroon

Share |

Keskiviikko 30.7.2014 klo 9.40 - Sami Virtanen


Helteiset Meripäivät ovat takana. Ihmisvilinässä kiinnitin huomiota suomalaiseen alkoholipolitiikkaan. Etenkin varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuolella liikkuessa ei voinut olla huomaamatta sitä tyhmyyttä mikä suomalaiseen juomapolitiikkaan tänä päivänä liittyy.

Kadunvarsilla, puistoissa ja Varissaaressa lojuneista juomatölkeistä valtaosa oli tuontitavaraa. Viron tuliaisia. Jos niitä edes tuliaisiksi voi kutsua, kun monen Vironmatkan ainoa tarkoitus on hakea laatikoittain suomalaista siideriä, lonkeroa ja olutta.

Nykyisellä alkoholiveropolitiikalla pyritään suitsimaan suomalaisten juomista terveyssyistä. Viroa korkeampi verotus on nähty hyvänä keinona suitsia suomalaisten juomista. Onkohan mahdettu onnistua? Käykääpä katsomassa Prisman metallinkeräyslavaa. Vaihtolavallinen pelkästään Virosta rahdattuja tölkkejä. Mahtaakohan tuo Virosta ostettu suomalainen lonkero olla terveellisempää kuin kotimaasta ostettu? 

Tasapainoluhan viinan verottaminen aina on ollut ja tulee olemaan. Nyt tuntuu, ettei ole ihan tasapainossa. Tasapainoa on alettu hakemaan uusilla tuontimääräyksillä. Viinapiru tuppaa vain olemaan sen verran kova vastus, että ei taida auttaa kuin pahempien trokareiden kohdalla. 

Toivottavasti Virolaiset osaavat käyttää järkevästi verorahansa, jotka saavat kerättyä meidän sieltä ostamistamme juomista. Olisi niillä tosin täälläkin käyttöä. 


Kommentit

30.7.2014 14.48  Matti, Kotka

Olen kanssasi aivan samaa mieltä!

31.7.2014 1.05  Jukka Illman

Taidetaan olla matkalla syvemmälle metsään. Olisiko kuitenkin terveellisempää ohjata juomista virolaisen pussikaljan hörppimisestä ravintolakäyttöön? Verotuksella voidaan tehdä aika paljon, jos haluja vain löytyy.
Yksi minulle täysin käsittämätön juttu alkoholin terveyshaittojen vähentämisessä on sääntö, joka sallii vain käyttämällä valmistetun alkoholin myynnin alkoholiliikkeiden ulkopuolella. Sääntö on johtanut siihen, että jotain kiljua myydään marketeissa long drinkkinä. Vähäisillä kemian ja lääketieteen tiedoillani en ole päässyt perille, miksi käymällä valmistettu alkoholi on terveellisempää kuin tislattu, joka on laimennettu sallittuun vahvuuteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini