Hyvinvoinnin luominen kannattaa

Maanantai 16.1.2023 klo 8:18

Taloudessa ollessa tiukkaa, vaaditaan vaikeita päätöksiä. Niitä tehdessä pitää tuntea tavallisen suomalaisen arki. Vaikeatkin päätökset pitää tehdä oikeudenmukaisesti. Heikoimmassa asemassa olevilta leikkaaminen ei pelasta Suomea. Parasta taloudenpitoa on tavallisten suomalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Arvoiltaan kova talouspolitiikka ei huomioi säästöjen vahingollisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Taloudesta huolehtiminen on muutakin kuin luvut exel-taulukossa. Päätöksiä tehdessä pitää avata silmänsä myös niiden kielteisille vaikutuksille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Edunvalvontaan vaikuttavuutta

Tiistai 3.1.2023

Olen saanut nykyisessä roolissani Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtajana olla mukana kaupunkimme edunvalvonta- ja vaikuttamistyössä. Olen myös päässyt vaikuttamaan alueelliseen vaikuttamistyöhön Kymenlaakson liiton luottamustehtävieni kautta. Molempien osalta vaikuttamistyön pohjalla on nykyään aktiivisesti päivittyvä edunvalvontasuunnitelma.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Toiveet vuodelle 2023

Sunnuntai 1.1.2023

Tämä maailman historian kannalta raskas ja ruma vuosi alkaa olemaan taputeltu. Vaikka vuosi sitten tähän aikaan olivat vaaran merkit Venäjän tulevista toimista jo nähtävissä, harva taisi uskoa Putinin astuvan rajan yli. Rajan, jonka ylittäminen toi maailmarauhan ylle synkän kärsimyksien pilven. Peruuttamattomia tekoja, joiden vaikutus heijastuu laajasti ympäri maailman. Myös meidän suomalaistenkin arkeemme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ryhmäpuheenvuoro. Hyvinvointialueen talousarviokokous

Tiistai 20.12.2022

Valtakunnallinen sote-ratkaisu on pian siirtymässä vuosikymmenten vatvomisen jälkeen varsinaiseen toteutusvaiheeseen.  Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy alueen kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille. Sen jälkeen ei ole enää kyse valmistautumisesta muutokseen, vaan muutos on totisinta totta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Talousarviopuhe 14.11.2022

Maanantai 14.11.2022

Käsissänne on kaupunginhallituksen esitys talousarviosta vuodelle 2023 ja taloussuunnitelmasta vuoteen 2025 saakka. Talousarviota laadittaessa oli jo heti sen ensi metreillä selvää, että talousarviossa huomio meillä valtuutetuilla tulee kiinnittymään erityisesti investointiosaan sekä vuosiin 2024 ja 2025. Tässä puheenvuorossa en tule menemään talousarvion ja taloussuunnitelman yksityiskohtiin, vaan pyrin tarkastelemaan kokonaisuutta ylätasolla vähän laajempaa perspektiiviä hakien.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kotka, talousarvio

Vastuu demokratiamme puolustamisesta kuuluu kaikille

Tiistai 8.11.2022 klo 12:02

Nykyisessä tehtävässäni olen saanut syksyisin viedä kaupungin tervehdyksen kotkalaisten nuorten kutsuntatilaisuuteen. Tehtävä on yksi mieluisimmista vuosittain toistuvista tehtävistäni.

Huomatessani kalenteristani tervehdyksen esittämisen jälleen lähestyvän pysähdyin Ukrainan sodasta johtuen miettimään aiempia vuosia pidempään tervehdykseni sanomaa.

Kutsunnat käytiin tällä kertaa ihan erilaisessa ajassa kuin vuosi sitten. En kuitenkaan...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti jäsenäänestystä: "Tulevissa vaaleissa on kyse ostovoiman turvaamisesta ja alueemme edunvalvonnasta"

Keskiviikko 17.8.2022 klo 9:25

Kotkan Sosialidemokraattinen työväenyhdistys asetti yksimielisesti minut kesäkuussa pitämässään jäsenkokouksessaan eduskuntavaaliehdokkaakseen. Olen kiitollinen työväenyhdistyksen jäsenille mahdollisuudesta asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Piirimme alueella toimivat työväenyhdistykset asettivat kaikkiaan 20 ehdokasta. Vaalipiirissämme saa tämänhetkisen tiedon perusteella asettaa 15 ehdokasta, joten kaikkia halukkaita ei voi nimetä ehdokkaiksi. Nyt on edessä jäsenäänestys vaalipiirimme eduskuntavaaliehdokkaista. Mielestäni tämä on osoitus puolueemme elinvoimasta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

On aika ajaa Kymenlaakson etua

Lauantai 4.6.2022 klo 17:44

Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutukset näkyvät merkittävänä riskinä talous- ja työllisyystilanteelle Suomessa. Erityisesti Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Teollisuus ja logistiikka maakuntana Kymenlaakson kokonaisriskit lienevät kaikkein suurimmat. Matkailun ja rajaylitysten osalta Etelä-Karjalan tilanne heikkenee eniten, mutta samoja vaikutuksia heijastuu myös Kymenlaakson harmiksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kymenlaakso

Ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Perjantai 3.6.2022

Kotkan Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys ry. valitsi minut eilen eduskuntavaaliehdokkaakseen. Tehtävä on luonnollinen suunta eteenpäin vaikuttamisen tiellä. Olen pitkäaikaisena valtuutettuna ja nykyisenä kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä SDP:n puoluevaltuuston jäsenä päässyt tekemään vahva edunvalvontatyötä Kotkan ja koko Kymenlaakson eteen. On aika lisätä kierroksia edunvalvonnanmyllyyn ehdokkuuden avulla.

Olen kiitollinen työväenyhdistyksen jäsenille mahdollisuudesta asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Joukkuepelaajana tavoitteenani on omalla työllä yhteistyössä muiden ehdokkaidemme kanssa mahdollistaa SDP:lle mahdollisimman kova tulos tulevissa vaaleissa. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada vähintään... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 2023, Kotka, Kymenlaakso

On aika käyttää Nato-optiomme

Lauantai 14.5.2022

Suomen demokratian vahvuus on yhtenäisyys vaikeissa tilanteissa. Meillä suomalaisilla on kyky tehdä päätöksiä ja kyky toimia yhdessä silloin kun jokin uhkaa turvallisuuttamme.

Nyt turvallisuuttamme uhkaa Venäjä. Eikä pelkästään sen Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi. Turvallisuustilannetta on muuttanut jo pidemmän aikavälin kehitys Venäjän ja sen johdon suhtautumisessa kansainvälisiin sopimuksiin ja itsenäisten valtioiden rajojen koskemattomuuteen. Itsenäisten valtioiden oikeuteen tehdä omaan turvallisuuteen liittyviä päätöksiä ilman Venäjän asettamia ehtoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluevaltuusto, Nato

Kotka sijaiskärsijän roolissa, palkinto väärään osoitteeseen

Torstai 27.1.2022 klo 10:24

Suomi ja suomen metsäteollisuus on suurin menettäjä UPM:n päättäessä vetää raksin Kotkan hankkeen ylle. Vaikutukset ovat laajat läpi koko arvoketjun. Metsänomistajista läpi koko metsäteollisuuden tuotannon logistiikkaan saakka. Suomalaisen metsäyhtiön haluttomuus sitoutua Suomeen on surullista kuultavaa. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: UPM, Kymenlaakso, Kotka,

Neljä aluevaaliteesiä, numeroni vaaleissa on 292!

Maanantai 3.1.2022 klo 15:01

Neljä teesiä Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvälle startille:

1. Hyvään henkilöstöpolitiikkaan paukkuja! 

2. Talousosaamista vahvistettava! 

3. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen on panostettava! 

4. Kuntarajat romukoppaan!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puheeni puoluevaltuustossa

Lauantai 20.11.2021

Kuten varmaan tiedätte, niin Suomi ja tarkemmin Kotka-Haminan seutu käy tällä hetkellä kovaa kisaa miljardin euron investoinnista Hollannin ja Rotterdamin kanssa. Kyseessä on UPM:n biojalostamo-hanke.


Saman aikaisesti Suomi ja Kotka-Haminan seutu, kuten myös mm. Vaasan seutu käy kovaa kansainvälistä kilpailua akkuklusteriin ja sen arvoketjuun kuuluvista satojen miljoonien yhteensä miljardiluokan investoinneista.


Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtajana olen saanut olla mukana näihin hankkeisiin liittyvässä edunvalvonta- ja vaikuttamistyössä. Tämän työn yhteydessä olen kiinnittänyt huomion yhteen seikkaan, jonka haluan nostaa esiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Litteroitu talousarviopuhe

Keskiviikko 17.11.2021

Videotallenteelta litteroitu puheeni valtuuston talousarviokokouksessa. Saattaa siis olla joiltakin osin...äh ei niin luettavaa.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut. Ihan alkuun haluan antaa kiitokset meidän virkakoneistolle. Talousarvion valmistelu on ollut tänä syksynä poikkeuksellisen vaikeaa ja minusta tuntuu, että meidän virkakoneisto on joutunut melkoisia spakaatteja tekemään tässä matkan varrella. Kiitokset myös meidän valtuustoryhmille. Minulla on semmoinen tunne, että valtuustoryhmät ovat kiitettävällä tavalla ymmärtäneet tämän tuskan mitä on ollut tämän talousarvion valmistelun kohdalla ja kiitän siitä kärsivällisyydestä mitä valtuustoryhmillä on löytynyt tämän asian suhteen. Olemme yrittäneet lue...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Case kaupunginpuutarhuri ja henkilöstöpolitiikka Kotkassa

Perjantai 11.6.2021

Kaupunginpuutarhurin koeajan aikainen työsuhteen purkamisen jälkipuinti etenkin sosiaalisessa mediassa on saanut melkoiset mittasuhteet.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan roolin vuoksi en ole keskusteluihin oikein voinut ja halunnut osallistua. Kaupunginhallituksen jäsenyyteen kuuluu oleellisesti työnantajan edustajan rooli.

Kommentoinnin osalta ylitettiin tietty raja, kun huomasin Perussuomalaisten ehdokkaan Heljä Halisen puuhaaman hiljaisen mielen osoituksen paremman henkilöstöpolitiikan puolesta Kotkassa, ylittäneen Yle Kotkan uutiskynnyksen.

Kotkan kaupungilla jokaiseen tehtävään liittyy tehtävänkuva, jossa määritellään työhön liittyvät tehtävät ja 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Avauspuheenvuoro Kantasataman brändityöpajassa 10.6.2021

Torstai 10.6.2021

Kotkan ehdoton vahvuus on sen monipuolinen ja kerroksellinen historia. Kuten tiedämme, historia muodostuu menneistä tapahtumista ja niihin liitetyistä tarinoista. Voikin varmaan sanoa, että mitä olemme tänä päivänä, on muodostunut lukuisista erilaisista tarinoista. Tarinoista elämän kaikilta saroilta.

Tarinat ensimmäisistä höyrysahoista nykyisen Kantasataman alueella ovat pohja metsäteollisuuden kehittymiselle seudullemme. Satamatoiminnan syntyminen on oma tarinansa. Tänä päivänä se näkyy Suomen suurimpana yleissatamana, jonka vaikutuksesta alueella on tänään n. 7000 työpaikkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tilinpäätöspuhe 31.5.2021

Maanantai 31.5.2021

Vuosi 2020 onnistui koronaepidemiasta huolimatta talouden näkökulmasta huomattavasti ennakoitua paremmin. Kotkan kaupungin vuoden 2020 tilinpäätös on kaikkien koronan aiheuttamien vaikeuksien jälkeenkin noin 2,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Hyvän tuloksen taustalla ovat verotulojen toteutuminen ennakoitua paremmin ja se, että valtionosuudet toteutuivat noin 15 miljoonaa euroa korkeampina kuin talousarviossa ennakoitiin. Valtionosuuksien kokonaismäärässä näkyvät myös kaupungille osoitetut valtiovallan koronatuet. Ylijäämään vaikutti myös odotettua pienemmät henkilöstökulut.
Tuloksen myötä kaupungin kumulatiivinen ylijäämä nousee noin 11,3 miljoonaan euroon.
Myös koko konsernin osalta tulos oli erinomainen. Kotka-konsernin osalta ylijäämä vuonna 2020 oli lähes 9 miljoonaa euroa. Konsernin kumulatiivinen ylijäämä on tämän jälkeen liki 60 miljoonaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tapahtumakeskus luo kasvun mahdollisuuksia

Torstai 29.4.2021 klo 13:14

Tapahtumakeskusasia puhututtaa. Ihan syystäkin. Kustannusten nousu urakkatarjousvaiheessa 11 miljoonalla eurolla on vakava paikka. Tulevana maanantaina kaupunginvaltuuston tulee ratkaista, myönnetäänkö hankkeelle lisärahoitusta 10 miljoonaa euroa.

Sosiaalisessa mediassa, mutta myös perinteisessä mediassa keskustelu näyttää 

Lue lisää »

2 kommenttia .

Puheernvuoroni UPM:n biojalostamosta puoluevaltuustossa 11.4.2021

Sunnuntai 11.4.2021 klo 16:33

UPM:n ilmoitus seuraavan sukupolven biojalostamon perussuunnitteluvaiheen käynnistämisestä on otettu erittäin myönteisesti vastaan Kotkan-Haminan seudulla. UPM:n hanke on mittakaavaltaan erittäin merkittävä koko Suomelle, ei pelkästään meille.

Kotkan kaupunkikonserni on jo tehnyt hankkeen eteen paljon töitä 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, puoluevaltuusto, UPM, biojalostamo, Kotka

Yleisestä kiinteistöverosta arviointi käynnissä

Perjantai 19.3.2021 klo 8:40

Kaupunginvaltuutettu Pasi Hirvonen (kok) nosti kirjoituksessaan (KySa 11.3) esiin ajatuksen yleisen kiinteistöveroprosentin laskemisesta Kotkassa. Itse nostin saman ajatuksen esiin valtuuston talousarviokokouksessa marraskuussa.

Syksyn aikana puhuttiin paljon yritysten kustannuskilpailukyvystä ja sen vaikutuksesta investointien toteutumiseen. Valtakunnallinen keskustelu sai pohtimaan, että kuinka kaupunkina pystymme vaikuttamaan yritysten kustannuskilpailukykyyn tavalla, joka tukisi halukkuutta investoida Kotkassa tai Kotkaan. On paljon kustannuskilpailukykytekijöitä

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »