Ratalinjaukset selvitettävä yhdessä

Share |

Keskiviikko 19.9.2018 klo 22.34


Kymenlaakso elää merkittäviltä osin alueen teollisuuden ja logistiikan työpaikoista. Alueen tulevaisuus määrittyy pitkälti niiden varaan. Kymenlaakson kannalta on tärkeää, miten kilpailukykyisiä logistiikkapalveluita tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan. 

Olipa kyseessä sitten itä- tai rantarata, on meidän yhdessä edistettävä kokonaistaloudellisesti parempaa vaihtoehtoa. Ilman molempien ratavaihtoehtojen tuoretta selvitystyötä, se ei ole mahdollista. Selvitysten tulee sisältää sekä henkilö- että tavaraliikenne sekä vaikutukset Venäjän liikenteeseen. On tärkeä löytää yhteisymmärrys ratahankkeesta, joka tukee alueemme teollisuutta ja logistiikkapalveluita parhaalla mahdollisella tavalla. Aiemmat selvitykset ovat puoltaneet itäradan sijaan maakuntakaavasta ja -ohjelmasta löytyvää rantarataa.

HaminaKotka Satama Oy on tekemässä mittavia investointeja kilpailukykynsä parantamiseksi. Samoin Kouvolalla on merkittävä investointisuunnitelma RRT Kouvolan osalta. Tulevaisuuden ratainvestointien on tuettava näitä taloudellisesti merkittäviä investointeja.

Pitkällä tulevaisuudessa olevilla hankkeilla emme pysty nopeasti kääntämään koko Kymenlaaksoa vaivaavaa väestönkatoa. Tarvitsemme toimia, joilla on vaikutusta alueemme elinvoimaan jo paljon aikaisemmin. Edellä mainittuja ratahankkeita tärkeämpää on se, kuinka onnistumme edunvalvonnassa Kouvola-Kotka välin ja Kotolahden ratapihan investointien kanssa. Kaksoisraide välille Kouvola-Mussalo ja etenkin radan kantavuuden parantamisella mahdollisimman pian, on merkittävä välitön vaikutus aluetaloudellemme. Sen eteen meidän pitäisi pystyä yhtä voimalliseen lobbaukseen kuin mitä itäradan osalta on nyt ilmassa.

Sami Virtanen (sd), maakuntahallituksen jäsen, Kotka

Avainsanat: itärata, rantarata, kouvola, kotka, kotka, kymenlaakso


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini