Koulutukseen on satsattava enemmän

Share |

Sunnuntai 17.3.2019 klo 13.48


Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Sipilän hallitus on perussuomalaistenkin hyväksymällä hallitusohjelmalla leikannut perusturvasta ja koulutuksesta rankalla kädellä. Sipilän hallituksen jäljiltä tarvitaan uusi suunta. Tarvitaan puolueita ja kansanedustajia, jotka ovat valmiita puolustamaan suomalaista hyvinvointia ja sen pohjalla olevaa suomalaista osaamista.

Koulutuksesta tehdyt leikkaukset ovat vakava uhka tulevaisuudelle. Etenkin nuorten tulevaisuudelle. Koulutus on paras keino ehkäistä syrjäytymistä. Riittävällä panostuksella koulutukseen turvaamme jokaiselle nuorelle mahdollisuuden hyvään tulevaisuuteen. Tulevaisuuteen, jossa jokainen voi hyödyntää omat lahjakkuutensa ja jossa jokainen nuori voi tuoda oman panoksensa suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen.

Suomen hyvinvointi perustuu työhön. Työpaikat syntyvät osaamisesta ja osaaminen koulutuksesta. Koulutukseen ja tutkimukseen tehdyt leikkaukset ovat Suomen kilpailukyvyn kannalta tuhoisia. Koulutukseen on yksinkertaisesti satsattava enemmän.

Erityinen huoli minulla on ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta. Pelkään pahoin, että tulemme näkemään ammattitaitoisen opettajakunnan joukkopaon opetustuntien vähentämisen ja sitä kautta palkkojen alenemisen vuoksi. On pakko esittää kysymys, että kuka nuoremme opettaa opettajien lähdettyä?

Teknologiateollisuus ilmoitti jo viime syksynä arvion, että muutaman seuraavan vuoden aikana alan yrityksissä tarvitaan 53 000 koulutettua uutta osaajaa. Näistä reilut 21 000 ammatillisen koulutuksen saaneita. Tehdyt ammatillisen koulutuksen leikkaukset eivät luo edellytyksiä tuon tarpeen täyttämiseksi. Jo nyt monella metallialan yrityksellä on suuria vaikeuksia saada koulutettua väkeä töihin.

Meillä ei ole varaa olla satsaamatta tulevaisuuteen. Meidän tulee huolehtia suomalaisten yritysten kilpailukyvystä takaamalla riittävä osaamisen taso Suomessa. Tehdään enemmän ja paremmin koulutuksen, osaamisen, tutkimuksen ja tieteen tason nostamiseksi. Muu ei riitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini