Kotka sijaiskärsijän roolissa, palkinto väärään osoitteeseen

Share |

Torstai 27.1.2022 klo 10.24


Suomi ja suomen metsäteollisuus on suurin menettäjä UPM:n päättäessä vetää raksin Kotkan hankkeen ylle. Vaikutukset ovat laajat läpi koko arvoketjun. Metsänomistajista läpi koko metsäteollisuuden tuotannon logistiikkaan saakka. Suomalaisen metsäyhtiön haluttomuus sitoutua Suomeen on surullista kuultavaa. 


Ilmastonmuutoksen torjunnassa suomalaisella osaamisella voisi olla maailmanlaajuisestikin merkittävä rooli. UPM:n kaltaisen metsäjätin rooli on korvaamaton tässä kehityksessä ja biojalostamon lipuminen Suomen ulkopuolelle on valtaisa takaisku tälle kehitykselle.


Kotka teki kaikkensa hankkeen saamiseksi. Edunvalvonnassa ja vaikuttamistyössä olimme aktiivisia näihin päiviin saakka. Pyrimme vaikuttamistyöllä kaikin keinoin tasoittamaan tietä myönteiselle investointipäätökselle. Kokonaispaketti minkä tarjosimme, oli aivan varmasti paras mahdollinen.


Kotka ja Kymenlaakso taisi kyllä nyt joutua sijaiskärsijäksi. Liikenne ja viestintäministeriön virkamiesten vuosikausia jatkunut haluttomuus ymmärtää faktoja väylämaksuasiassa ja Euroopan tasolla käytävä metsän käyttöön liittyvä keskustelu ovat tekijöitä, jotka ovat vetäneet mattoa jalkojemme alta. On jopa hivenen huvittavaa, mikäli UPM palkitsee hollantilaiset päättäjät tällä investoinnilla. Hollantilaisilla, joilla taitaa olla koko maassa alle kymmenen metsää, on ollut merkittävä rooli EU:n metsäkeskustelussa. Ei koiraakaan pidä palkita herkkupaloin sen väärin toimiessa.

Avainsanat: UPM, Kymenlaakso, Kotka,


Kommentit

27.1.2022 15.38  Kimmo

Voisit tuosta kiittää vaan omia puoluetovereitasi paperiliitossa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini