Kohti jäsenäänestystä: "Tulevissa vaaleissa on kyse ostovoiman turvaamisesta ja alueemme edunvalvonnasta"

Share |

Keskiviikko 17.8.2022 klo 9:25


Kotkan Sosialidemokraattinen työväenyhdistys asetti yksimielisesti minut kesäkuussa pitämässään jäsenkokouksessaan eduskuntavaaliehdokkaakseen. Olen kiitollinen työväenyhdistyksen jäsenille mahdollisuudesta asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Piirimme alueella toimivat työväenyhdistykset asettivat kaikkiaan 20 ehdokasta. Vaalipiirissämme saa tämänhetkisen tiedon perusteella asettaa 15 ehdokasta, joten kaikkia halukkaita ei voi nimetä ehdokkaiksi. Nyt on edessä jäsenäänestys vaalipiirimme eduskuntavaaliehdokkaista. Mielestäni tämä on osoitus puolueemme elinvoimasta.
Lähden jäsenvaaliin hyvin mielin. Tavoitteena on päästä varsinaisten ehdokkaiden joukkoon ja päästä tekemään varsinaista eduskuntavaalikampanjaa. Joukkuepelaajana tavoitteena on omallani kampanjatyöllä mahdollistaa vaalipiirissämme SDP:lle mahdollisimman kova tulos tulevissa vaaleissa. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada vähintään 5000 ääntä, joka antaisi hyvän mahdollisuuden läpimenolle.

Vaalipiiristämme valittavien kansanedustajien määrä tippuu todennäköisesti kahdella. Tämä tarkoittaa kampailun kiristymistä, mutta ennen kaikkea se tarkoittaa kahden edustajan vajetta alueemme edunvalvonnan kannalta. Määrällisesti kaventuva painoarvoa eduskunnassa täytyy paikata laatua lisäämällä.

Keskusta paraillaan ajaa voimakkaasti Itä-Suomi-ohjelmaa Ukrainan sodan Itä-Suomelle aiheuttamien ongelmien torjumiseksi. Kymenlaakso on Etelä-Karjalan kanssa suurimmat sodan vaikutuksesta kärsivät maakunnat. Nyt tarvitaan vahvaa edunvalvontaa, etteivät nämä maakunnat jää jälleen kerran unohduksiin valtion miettiessä mahdollisia tukitoimia. Eu:n aluekehitysrahojen jaossa emme kuulu Itä-Suomeen ja tämä sama ei saa toistua mahdollisten uusien tukitoimien kohdentamisessa. 

Tulevissa vaaleissa tullaan aivan varmasti puhumaan ostovoimasta. Niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. On selvä asia, että kallistuva energia ja ruoka uhkaa tavallisen suomalaisen arkea. Viime kuukausien muutos on ollut poikkeuksellisen voimakas. Ostovoiman turvaamiseksi on löydettävä ratkaisuja. Niin nopeita ratkaisuja kuin pidemmänkin ajan ratkaisuja. Näistä on puhuttava vaaleissa.

Tavoitteenani on yhdessä kampanjatukiryhmän kanssa rakentaa laajasti kotkalaisia osallistava kampanja. Haluan olla nostamassa vaalikeskusteluun mukaan erityisesti alueemme asukkaita koskettavia asioita ja teemoja. Vaalit ovat loistava mahdollisuus nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun meidän arkeemme vaikuttavia tärkeitä teemoja. Meillä on omat erityispiirteemme ja ne vaativat huomiota. Pelkistä valtakunnallisista teemoista puhuminen ei riitä.

Puolueemme on kansanliike. Sen arvot ja ajamat asiat nousevat meidän kaikkien omasta arjestamme. Haluan tulevien eduskuntavaalien kampanjani olevan kaikille avoin ja yhdessä rakennettu. Tervetuloa mukaan joukkoon iloiseen ja osaavaan.

Virtasen vieraana tilaisuudet ke. 24.8. ja ke 7.9. klo. 17-18 on tarkoitettu kampanjan yhdessä suunnitteluun. Tilaisuudet SDP Kotka toimistolla. Tervetuloa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini