Toiveet vuodelle 2023

Share |

Sunnuntai 1.1.2023


Tämä maailman historian kannalta raskas ja ruma vuosi alkaa olemaan taputeltu. Vaikka vuosi sitten tähän aikaan olivat vaaran merkit Venäjän tulevista toimista jo nähtävissä, harva taisi uskoa Putinin astuvan rajan yli. Rajan, jonka ylittäminen toi maailmarauhan ylle synkän kärsimyksien pilven. Peruuttamattomia tekoja, joiden vaikutus heijastuu laajasti ympäri maailman. Myös meidän suomalaistenkin arkeemme.

Vuoden vaihtuessa ei voi kuin toivoa kaikille maailman johtajille voimia ja kykyä löytää ratkaisuja, joilla saataisiin palautettua rauha kaikkialle maailmaan. Ennen kaikkea toki Ukrainaan, mutta myös muille maailman isommille ja pienemmille konfliktialueille.

Omille päättäjillemme täällä kotimaassa toivon ensi vuodelle viisautta ja kykyä pitää huolta tavallisten suomalaisten arjen hyvinvoinnista. Kun taloudessa on tiukkaa, vaaditaan vaikeita päätöksiä. Niitä tehdessä pitää tuntea tavallisen suomalaisen arki. Vaikeatkin päätökset pitää ja voi tehdä oikeudenmukaisesti. Heikoimmassa asemassa olevilta leikkaaminen ei pelasta Suomen taloutta.

Kaikille suomalaisille esitän toiveen sisäisen rauhan löytämisestä. Huolestuneena olen pistänyt merkille kaikenlaisen vastakkainasettelun lisääntyneen niin poliittisessa kuin arjen keskusteluissamme. Ihan kuin kärkkäydestä olisi tulossa hyve.

Suomi on tunnettu onnellisuudestaan. Käyttäytymisemme sosiaalisessa mediassa ei kyllä nykyisellään indikoi kovinkaan suurta onnea. Onneksi talvisodan aikaan ei ollut twitteriä. Sillä yhteishengellä mitä twitterissä on, emme olisi talvisodasta yhdessä selvinneet.

Kotkalle ja kaikille kotkalaisille toivon menestyksekästä vuotta 2023. Meillä on paljon vahvuuksia, joiden varaan voimme rakentaa tulevaa. Kunhan vain ne itse huomaamme ja osaamme hyödyntää. Ei muuta kuin leuka ylös rinnasta ja kohti uusia mahdollisuuksia.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille lukijoille tasapuolisesti oikein hyvää uutta vuotta. Olkoon vuosi 2023 meille kaikille oikein suotuisa. Peace and love!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini