Voi Stora minkä teit

Share |

Keskiviikko 28.6.2023


Tasasin väliajoin on vuosien saatossa saanut lukea uutisia eri paikkakunnilta, jossa jokin merkittävä työllistäjä on ilmoittanut laittavansa pillit pussiin. Sitä ei ole tarvinnut miettiä mitä äkillinen työpaikan alta sulaminen merkitsee työntekijän kannalta. Sen ymmärtää miettimättäkin. Epävarmuus tulevasta on edessä.

Sen sijaan miettinyt mitä äkilliset ja merkittävät työpaikkojen häviämiset merkitsevät itse paikkakunnalle, ja sen kuntaorganisaatiolle. Tai millaisia tunteita tai ajatuksia muutostilanne aiheuttaa kuntapäättäjän mielessä. Olen myös miettinyt, onko Kotkan kaupunki riittävästi valmistautunut ottamaan iskuja vastaan.

Nyt tiedän miltä tuntuu ottaa isku vastaan. Nyt tiedän myös, että kaupunkimme kykenee organisaationa reagoimaan tilanteeseen nopeasti ja tilanteen vaatimalla tavalla. Tältä osin voi todeta sanonnan ”Siperia opettaa” pitävän kutinsa. Ei tarvitse enää miettiä.

Saatuani soiton kaupunginjohtajaltamme Sunilan lopettamisesta ei tainnut kulua edes kuutta tuntia, kun oli saatu kasattua alueen toimijat palaveriin. Asiantuntijat eri organisaatioista loivat yhteisen tilannekuvan ja suunnitelman siitä, kuinka tilanteeseen reagoidaan. Nyt tuota suunnitelmaa ollaan jo toteuttamassa. Tavoitteena löytää ratkaisuja, joilla mahdollisimman nopeasti pystytään korvaamaan menetetyt työpaikat.

Olen vakuuttunut siitä, että kaupunkina teemme kaiken sen mitä voimme ja oman väkemme tuntien jopa vähän sen päälle. Sen sijaan mieleeni on jäänyt huoli työnsä menettävien työntekijöiden tilanteesta. Varsinkin kun työpaikan menettämisen lisäksi on päällä Orpon hallituksen uhkaamat työttömyysturvan leikkaukset. Ne saisivat jäädä tekemättä.

Suomi, vai pitäisi varmaan sanoa Länsi-Suomi, sai uuden pääministerin ja hallituksen. Hallitusohjelman luettuani täytyy todeta, että oma kulmamme ja Itäinen Suomi laajemmin tunnuttiin pyyhittävän pois kartalta hallitusohjelman myötä. Sen sijaan Länsi-Suomeen tuli oikein onnenpotku. Niin sisällön kuin ministerinimitysten osalta. Tämä, yhdessä Sunilan ja Anjalan lakkausten kanssa, lisää painetta tehdä alueemme edunvalvonta entistä paremmin ja vahvemmin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini