Sunilan sulkeminen edellyttää välittömiä tekoja Orpon hallitukselta

Share |

Keskiviikko 6.9.2023 klo 9.36


Maanantaina tullut lopullinen tieto Storan päätöksestä sulkea Kotkan Sunilan selluyksikkö oli iso pettymys. Vaikkakin kaikki ennusmerkit jo kesältä viittasivat mikä päätös tulee olemaan.

Erityisen pahoillani olen kaikkien Sunilan työntekijöiden puolesta. Tiedän tehtaalla olleen poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Tehtaalla puhuttiin Sunilan joukkueesta. Siksi onkin äärimmäisen harmillista, että Storan päätös nyt hajoittaa tuon joukkueen.

Kotkan kaupunki ja Cursor Oy tekee parhaansa sunilalaisten uudelleen työllistymisen eteen alueemme yrityksiin. Tiedän, että vastaavaa työtä ihan kaikille on vaikea löytää ja vaarana on, että menetämme alueena sunilalaisten osaamisen toisaalle.

Kotkaan ja laajemmin Etelä-Kymenlaaksoon on tyrkyllä useita ns. vihreän siirtymän investointeja. Muitakin kuin vahvasti esillä olleita akkumateriaalitehtaita. Kauppunki ja Cursor tekee tiivistä yhteistyötä mm Business Finlandin kanssa saadakseen nuo investoinnit sijoittumaan Suomeen ja Kymenlaaksoon. Investointien määrä ja koko luokka ovat sellaisia, että kyseessä on mitä suuremmassa määrin kansallinen kysymys. Yksin emme saa hankkeita tänne lukittua, vaan tarvitsemme työmme tueksi vahvaa tahtotilaa ja rohkeita päätöksiä myös maan hallitukselta.

Petteri Orpon hallitukselta edellytänkin vahvoja toimenpiteitä niin sunilalaisten kuin laajemminkin alueemme tueksi. Odotan etenkin perussuomalaisten ministereiltä, valtiovarainministeri Purralta ja teollisuusministeri Rydmannilta, välittömiä tekoja koko Kymenlaakson osalle. Sitä mahdollisuutta mitä uudet tyrkyllä olevat investoinnit tarjoavat Kymenlaaksolle ja koko Suomelle ei ole varaa hukata.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini