Puheenvuoroni jäsenkokouksessa 27.3.2014

Share |

Perjantai 28.3.2014 klo 9.00 - Sami Virtanen


Opiskellessani sosiaalialan opintoja 90-luvun alussa ymmärsin, ettei hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämiseksi riitä se mitä valmistuttuani työkseni teen. Ei riitä, että autan ja tuen asiakkaitani yksilöinä, vaan minun on sosiaalialan ammattilaisena pyrittävä vaikuttamaan koko yhteiskuntamme kehittymiseen. Siksi lähdin aikoinani mukaan politiikkaan ja samasta syystä pyrin nyt eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Sosialidemokraatit ovat olleet keskeinen osa suomalaisen hyvinvoinnin rakentamisessa. Ilman puolettamme ei olisi nykyisen kaltaista hyvinvointivaltiota. Hyvinvoinnin perustana ovat olleet sosialidemokraattiset arvot: vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Uskon vahvasti siihen, että Sosialidemokraattinen puolue pystyy olemaan jatkossakin suomalaisille se vaihtoehto, joka pitää huolta hyvinvointivaltiostamme ja kehittää yhteiskuntaamme yhä tasa-arvoisemmaksi ja solidaarisemmaksi.

Kokoomusministeri Virkkunen on ääneen lausunut, että ”Sdp ja vasemmistoliitto ovat katkerien ihmisten puolueita. Ei hyväksytä sitä, että toiset ihmiset menestyvät".  Virkkusen lausunto kuvastaa hyvin sitä arvopohjaa mikä on nostanut päätään yhteiskunnassamme. Se mikä yhteiskuntaamme ja Virkkusta vaivaa on yksilökeskeisyys ja ahneus.

Haluan kantaa vastuuta tasa-arvosta ja siksi tahdon nostaa ahneuden ja yksilökeskeisyyden sijaan esiin tavoitteen kohtuudesta. Arvona kohtuus istuu hyvin perinteisten arvojemme joukkoon. Viime päivät ovat osoittaneet hyvin sen, että arvoilla on merkitystä, tai ainakin niillä pitäisi olla merkitystä.

Puolueemme kannatus on laskenut vaarallisen alhaiselle tasolle. Uskon, että suunta on käännettävissä. Siihen ei tarvita edes mitään taikatemppuja. Suunta on käännettävissä kahdella askeleella. Joista ensimmäinen on puolueen arvoihin uskominen ja niiden nostaminen uudelleen politiikan keskipisteeseen. Unohdetaan unelma höttöpuheet rakkauden puolueesta ja puhutaan entistä vahvemmin vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta.

Viime kesänä luin muutaman sosialidemokraattisesta liikkeestä kertovan historiikin. Keskeisin seikka mikä edellä mainittujen arvojen lisäksi niistä nousi esiin, oli se, että puolueemme on ollut kautta aikain ennen kaikkea kansanliike. Väitän, että yksi suurimmista syistä puolueen alamäelle on se, että puolue ei ole enää ulospäin näyttäytynyt kansanliikkeenä. Mikäli haluamme menestyä, on puolueen, ei pelkästään kampanjoinnissa vaan myös kaikessa toiminnassa otettava askel taaksepäin, kohti perinteistä kansanliikettä.

Mielestäni juuri nyt, tällä ahneuden aikakaudella tarvitaan ihmisiä, politiikkoja ja kansanliikkeitä, jotka uskaltavat puolustaa solidaarisuutta. Mielestäni Sosialidemokraattinen puolue on sellainen kansanliike. Tahdon omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että puolueemme toimii ja näyttäytyy jatkossa nykyistä enemmän kansanliikkeenä. Tavoitteidemme tulee kummuta jäsenistön keskuudesta. Puolueeseemme kuuluvien tulee tuntea tulleensa kuulluksi, siksi tarvitsemme enemmän kohtaamisia, yhteisiä keskusteluja ja yhteisiä päätöksiä.

Haluan omalta osaltani kantaa vastuuta hyvinvointiyhteiskunnastamme, nostaa puolueemme arvot näkyvästi esiin ja ennen kaikkea olla palauttamassa puoluetta siihen asemaan minkä se ansaitsee. Siksi pyydän teiltä tukea ehdokkuudelleni ja ennen kaikkea tukea kampanjalle joka nojaa vahvaan kansanliike ajatukseen. Kampanjalle, jonka keskiössä ovat ehdokkaan lisäksi jäsenistö ja kansanliikkeemme arvot.

Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, Sami Virtanen, SDP Kotka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini