Puheernvuoroni UPM:n biojalostamosta puoluevaltuustossa 11.4.2021

Share |

Sunnuntai 11.4.2021 klo 16.33


UPM:n ilmoitus seuraavan sukupolven biojalostamon perussuunnitteluvaiheen käynnistämisestä on otettu erittäin myönteisesti vastaan Kotkan-Haminan seudulla. UPM:n hanke on mittakaavaltaan erittäin merkittävä koko Suomelle, ei pelkästään meille.

Kotkan kaupunkikonserni on jo tehnyt hankkeen eteen paljon töitä sekä mittavia investointeja varmistaakseen biojalostamoinvestoinnin toteutumisen. Olemme varanneet esisopimuksella noin 30 hehtaarin tontin UPM:lle Mussalon sataman alueelta ja investoineet omalla riskillä sen valmisteluun ja täyttöön jo noin 7 miljoonaa euroa.

Kaupunki on myös varautunut investointisuunnitelmassaan toteuttamaan tontille johtavan rautatien yhtiön tarvitsemassa aikataulussa. Myös HaminaKotka satama Oy on varautunut merkittäviin investointeihin.

Teemme täällä paikallisesti kaikkemme pystyäksemme tarjoamaan UPM:lle sellaisen tehtaan sijaintivaihtoehdon, joka jättää Rottendamilaiset sormisuussa ihmettelemään menetettyä investointia.

Nesteen tapauksessa näimme, niin kilpailu Rotterdamin kanssa on kovaa. Esitän kiitoksen hallitukselle ja ministeriryhmällemme tähänastisesta työstänne UPM hankkeen eteen. Samalla esitän teille arvoisa pääministeri ja koko hallitukselle toiveen, että valtion puolelta jatketaan aktiivista työtä tämän merkittävän investoinnin saamiseksi Suomeen.

Kuten Ääneskosken ja Kemin tapauksissa niin tämänkin investoinnin saamiseksi Suomeen, tullaan tarvitsemaan liikenneinfrapäätöksiä. Toivon niiden osalta valmiuksia tehdä tarvittaessa nopeita päätöksiä.

Avainsanat: SDP, puoluevaltuusto, UPM, biojalostamo, Kotka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini