Indeksipäätös on huono

Perjantai 18.7.2014 klo 12.10 - Sami Virtanen

Maan hallitus päätti keväällä kehysriihessään, että kansaneläke ja työeläke-sidonnaiset indeksikorotukset tehdään vain 0,4 prosentin suuruisena. Ensi vuoden alussa lainmukaisen kansaneläkeindeksin mukainen korotustaso olisi arvion mukaan 1,6 prosenttia ja työeläkeindeksin 1,5 prosenttia. Minihallitusneuvotteluissa SDP olisi uuden puheenjohtajansa johdolla halunnut muuttaa päätöstä. Tämä ei sopinut galluppien kärkipaikkaa pitävälle Kokoomukselle ja sen kansansuosiota nauttivalle johtajalle Stubbille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Surkea gallup, tarvitaan tekoja

Torstai 3.4.2014 klo 11.42 - Sami Virtanen

Yleisradion 2.4.2014 julkaisema ja Taloustutkimuksen tekemä gallup puolueiden eduskuntavaalikannatuksesta kertoi viime ajoilta valitettavan tuttua tarinaa SDP:n kannatuksen osalta. Kannatus jälleen vaivaiset 15,5 %. Lukema on huono, eikä se selittelemällä parane. Puoluekokouksella on toukokuussa todellisen keskustelun paikka. Ei pelkästään henkilövalinnoista, vaan myös...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sami Virtanen

Arvio kehysriihestä, osa 2

Tiistai 1.4.2014 - Sami Virtanen

Tällä kertaa arvioita itse kehysriihen päätöksistä. Olen ennen kaikkea huolissani tehtyjen päätösten vaikutuksista tavallisen keskituloisen palkansaajaperheen talouteen. En ole niinkään huolissaan ihan kaikkein pienituloisimpia koskevista päätöksistä, koska tehdyt päätökset heidän osaltaan ei ole ihan niin huonoja kuin esim. Vasemmistoliitto on antanut ymmärtää. En myöskään jaa heidän näkemystään siitä, että ratkaisut ovat tuloeroja kasvattavia jota he pitivät hallituksesta lähdön syynä. Vaikka indeksileikkausta on kompensoitu verotusratkaisulla voi esittää kysymyksen, että onko tehty päätös kansantaloudellisesti järkevä? Tällä veroparatiisien kukoistuksen aikaudella solidaarinen se ei ainakaan ole. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Arvio kehysriihestä, osa 1

Sunnuntai 30.3.2014 klo 14.52 - Sami Virtanen

Päätin jakaa arvioinnin kehysriihestä kahteen osaan, koska muuten olisi tullut aivan liian pitkä tekstipläjäys yhdellä kertaa. Tässä postauksessa kehysriihipäätöksen arvioinnin ensimmäinen osa, joka pitää sisällään arviointia kehysriihen vaikutuksista poliittiseen tilanteeseen. Myöhemmin ilmestyvässä osassa kaksi arvioita itse päätöksistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puheenvuoroni jäsenkokouksessa 27.3.2014

Perjantai 28.3.2014 klo 9.00 - Sami Virtanen

Opiskellessani sosiaalialan opintoja 90-luvun alussa ymmärsin, ettei hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämiseksi riitä se mitä valmistuttuani työkseni teen. Ei riitä, että autan ja tuen asiakkaitani yksilöinä, vaan minun on sosiaalialan ammattilaisena pyrittävä vaikuttamaan koko yhteiskuntamme kehittymiseen. Siksi lähdin aikoinani mukaan politiikkaan ja samasta syystä pyrin nyt eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2015, Sami Virtanen, SDP Kotka

Sote-sopu löytyi

Maanantai 24.3.2014 klo 10.53 - Sami Virtanen

Viikonlopun aikana sorvattu ja eilen tiedotettu ”sote-sopu” on ehdottoman positiivinen uutinen. Vaikka ratkaisun yksityiskohdat ja sen vaikutukset palvelujen käyttäjien arkeen ovatkin vielä arvoitus. Lopullinen arvio sovusta siirtyy aikaan, jolloin yksityiskohdista on päästy sopuun ja niiden vaikutuksia pystyy arvioimaan. Mielenkiinnolla odotan myös ratkaisun vaikutuksia lähidemokratian kannalta. Toivottavasti päätöksenteko ei karkaa liian kauaksi palvelujen käyttäjistä ja kavenna edustuksellista demokratiaa.

Lue lisää »

2 kommenttia .

Yhteiskunta tarvitsee keskustelua kohtuudesta

Torstai 27.2.2014 klo 12.19 - Sami Virtanen

Hyvinvointijärjestelmää rakennettaessa sen keskeisimmistä peruskivistä ovat olleet kohtuullisuus ja solidaarisuus. Ne ovat merkinneet vähäisiä tuloeroja ja tasa-arvoista yhteiskuntaa. Kohtuullisuutta on pohdittu jo Platonin teksteissä. Nykyään se on unohdettu hyve. Ahneuden ja yksilökeskeisyyden varaan rakennettu yhteiskunta ei kestä. Yhteiskuntamme pysyy kasassa vain siten, että pystymme elämään yhdessä. 


Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kiinteistöyhtiö nollatuottoyhtiöksi

Torstai 6.2.2014

Kotka-konserniin kuuluu 12 osakeyhtiötä. Konserniohjeissa ne on luokiteltu kolmeen luokkaan: liiketoimintayhtiöt, nollatuottoyhtiöt ja avustettavat yhtiöt. Ainoastaan liiketoimintayhtiöiden Kotkan Energia Oy:n ja Haminakotka Satama Oy:n odotetaan tuottavan ja tulouttavan voittoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi kaksi yhtiötä?

Perjantai 31.1.2014 - Sami Virtanen


Perussuomalaisten valtuutetut Levonen ja Merivirta kirjoittivat valtuuston kiinteistöyhtiöpäätöksestä otsikolla ”Kiinteistöyhtiöstä turvaa työpaikoille”. Samasta suunnasta tulleet edelliset kirjoitukset aiheesta olivat otsikoilla: ”Kiinteistöyhtiölle parempi vaihtoehto (27.12)” ja ”Kiinteistöyhtiö on lähes itsepetosta (5.12.)”. Vielä puolivuotta sitten Levonen ajoi kiihkeästi elinkaarimallia. Ei niistä kuitenkaan sen enempää.


Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vastuu kiinteistöistä on teknisellä lautakunnalla

Keskiviikko 15.1.2014 - Sami Virtanen

Karhuvuoren koulun ja Keskuskoulun kohdalla on nostettu esiin Tilapalvelun toiminta kiinteistöihin kohdistuneiden korjaussuositusten laiminlyönneissä. Syyllisten etsiminen ja sormella osoittaminen on ajanhengen mukaista. Se ei kuitenkaan vie asioita eteenpäin, joten tämä mielipide on tarkoitettu rakentavana kommenttina tulevaisuutta varten. 


Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset