Suomen työpaikat perustuvat osaamiseen

Lauantai 13.10.2018 klo 12:50

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit asetti tänään Kouvolassa 13 ehdokasta tuleviin eduskuntavaaleihin. Minulla on kunnia olla mukana upeassa ehdokasjoukossa.

Tulevat eduskuntavaalit ovat Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeät. Suomen hyvinvointi perustuu työhön. Suomen työpaikat perustuvat osaamiseen. Osaamisemme perustuu koulutukseen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit, koulutus, osaaminen, teknologiateollisuus, metsäteollisuus

Ydinvoimalla merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa

Tiistai 9.10.2018

Ilmastopaneeli IPCC julkaisi odotetun raporttinsa lämpenemisen rajoittamisesta 1,5 asteeseen. Raportin keskeinen viesti on, ettei puheet enää riitä. Teot ratkaisevat.

Ilmastonmuutos asettaa kovia haasteita energiantuotannolle. Energiantuotannon osalta viime vuosina on Suomessa keskitytty puhumaan lähes...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilmastonmuutos, fortum, ydinvoima

Lääkärihelikopteri Uttiin

Tiistai 2.10.2018 klo 10:00

Kouvolan kaupunki päätti 24.9.2018 kaupunginhallituksen kokouksessaan lausunnosta Lääkärihelikopterin sijoituspaikka-asiaan. Kouvola otti lausunnossaan kannan helikopterin sijoittamisesta Kouvolan Uttiin ja esitti perusteluja kannalleen.

Asian eteenpäin vieminen on Kouvolan ja samalla koko Kymenlaakson kannalta tärkeää. Tämän vuoksi valmistelin Kouvolan lausunnon pohjalta Kotkan kaupunginhallitukselle esityksen, että Kotka antaisi asiasta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kouvola, lääkärihelikopteri, utti, kymenlaakso

Ratalinjaukset selvitettävä yhdessä

Keskiviikko 19.9.2018 klo 22:34

Kymenlaakso elää merkittäviltä osin alueen teollisuuden ja logistiikan työpaikoista. Alueen tulevaisuus määrittyy pitkälti niiden varaan. Kymenlaakson kannalta on tärkeää, miten kilpailukykyisiä logistiikkapalveluita tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan. 

Olipa kyseessä sitten itä- tai rantarata, on meidän yhdessä... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: itärata, rantarata, kouvola, kotka, kotka, kymenlaakso

Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja -Sheriffit vaihtoon!

Perjantai 7.9.2018 klo 13:30

Yle uutisoi 6.9 (https://yle.fi/uutiset/3-10388186) otsikolla: ” Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja”, karun kuvan siitä mihin Sipilä, Orvon ja Soinin hallitus on Suomea viemässä. Uutista lukiessa ei yllättänyt, että uhreina tässä markkinatalouskiimassa ovat jo valmiiksi pienituloisten joukossa oleva naisvaltainen ala. On täysin samaa linjaa kuin kikyn lomarahaleikkaukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoistaminen, sote, kymsote, eksote, kouvola, kotka, hamina

Suomen demokratia ei ansaitse "luovia ratkaisuja"

Perjantai 4.5.2018 klo 21:33

Sipilän hallitus on omalla jääräpäisyydellään kirjoittamassa uutta lehteä länsimaisen demokratian käsitteeseen.

Sote-asioiden käsittely lykkääntyy eduskunnassa ainakin kahdella viikolla. Alun perin niistä piti äänestää eduskunnassa kesäkuun alussa. Eduskuntakäsittelyn aikataulun muuttumisella on suora vaikutus tulevien maakuntavaalien järjestämiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, maakuntauudistus, kymenlaakso, kouvola, kotka, hamina

Puhe puoluevaltuustossa 21.4.2018

Lauantai 21.4.2018

Kymenlaakson ylle on lyöty jo vuosia taantuvan maakunnan leima. Kymenlaakso tarvitsee puolestapuhujia ja tahdonkin oikaista väärän mielikuvan Kymenlaakson osalta.

Kymenlaaksolla menee hyvin. Jopa niin hyvin, että paraillaan mäntyharjulaiset ruutanat menettävät henkensä. Mäntyharjulla sattunut kemikaalijunan onnettomuus ja sitä seurannut ympäristökatastrofi on otettava vakavana varoituksena. Olemassa oleva raideinfra ei riitä vastaamaan Suomen suurimman vientisataman HaminaKotka sataman kasvaviin tarpeisiin. Satamaan tulevia vaunuletkoja joudutaan seisottamaan pahimmillaan viikkoja korpitaipaleilla pitkin Suomen ja Venäjän raideverkostoa, koska valtio on laiminlyönyt tarvittavan infran rakentamisen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Biojalostamopäätöstä tuettava paikallisesti

Keskiviikko 7.2.2018 klo 10:44

UPM:n maanantaina julkistama biojalostamoselvitys Kotkan Mussalossa on merkittävä uutinen koko seutukunnalle. UPM:n aloittama vuoden kestävä selvitystyö ja ympäristövaikutusten arviointi on vasta ensi askel, mutta samalla merkittävä askel kohti varsinaista investointipäätöstä.

Kotka ja Hamina ovat yhdessä tehneet strategisenvalinnan edistää ns. satamasidonnaisten toimintojen saamista satamiemme yhteyteen. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Keskustan katumusharjoitus alkoi nopeasti.

Tiistai 9.1.2018

Hallituspuolueet antoivat joulun alla työttömille joululahjaksi kokoomuksen ajaman työttömyysturvan aktiivimallin. Käytännössä hallitus valitsi linjakseen työttömyydestä rankaisemisen. Ei ehtinyt laki olla voimassa edes 100 tuntia, kun keskustan Antti Kaikkonen vaati, että hallituksen pitää ottaa kansalaisten huolet aktiivimallista tosissaan.

Kaiketi Kaikkosen huoli pitäisi osata ottaa myös tosissaan. Tosin kaikki lain hyväksymisen jälkeen esiin nousseet huolet ja mallin puutteet 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ryhmäpuheenvuoro 16.10.2017 Sami Virtanen, Sos.dem. valt.ryhmä

Tiistai 17.10.2017

Kampus-Areena-Hotelli kokonaisuus on päätöksenteon kannalta hankala yhtälö, joka helposti kääntyy perinteiseen muna vai kana kysymykseen ja sitä kautta siihen mikä rooli on kaupungilla kaupungin ja sen elinkeinorakenteen kehittämisessä.

Asiaa pohdittaessa mielestäni ainoat varmat asiat ovat ne, että Kotka ei voi jäädä paikalleen ja eteenpäin menemiseen tarvitaan rohkeita päätöksiä. Paikalleen jääminen on helpompaa. Varmaa on, että ellei Kampus-Areena-Hotelli hanketta haluta toteuttaa, on eteenpäin menemiseksi löydettävä jokin muu Kotkaa eteenpäin vievä elinvoimahanke. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoryhmien neuvottelut paikkajaosta päätökseen

Torstai 4.5.2017 klo 10:03

Kotkan kaupunginvaltuuston luottamuspaikkajaosta käytiin neuvottelut meidän ryhmän johdolla vappua edeltävällä viikolla. Ryhmämme oli määritellyt tavoitteeksi neuvotteluihin, että ratkaisu paikkajaosta saataisiin syntymään tällä kertaa ilman teknisiä vaaliliittoja ja ilman suurempia riitoja. Tavoitteena oli myös tavoitella ratkaisua, joka mahdollisimman pitkälle noudattelisi vaalitulosta. Ryhmämme halusi tulevalle valtuustokaudelle ilmapiiriltään hyvän startin.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Nöyrä kiitos!

Maanantai 10.4.2017 klo 18:54

Nöyrä kiitos mykistyttävän hyvästä Kotkan vaalituloksesta. Demareiden saama voitto ylitti kaikki ennakko-odotukset ja asettamamme tavoitteet. Uskon vakaasti siihen, että tuloksen takana on hieno ja hyvä henkinen kampanjamme. Valitsemamme linja tuoda esiin omia tavoitteitamme toisten arvostelemisen sijaan palkittiin melkoisella äänivyöryllä. Myönnettävä on toki myös valtakunnallisen poliittisen tilanteen auttaneen kampanjaamme Kotkassa.

Nöyrä kiitos myös minua henkilökohtaisesti äänestäneille. Lupaan tehdä parhaani ja olla luottamuksen arvoinen. 

Kommentoi kirjoitusta.

Älä pissi omiin muroihin

Sunnuntai 9.4.2017 klo 8:00

Hyvää vaalipäivää!

Kiitokset kaikille heille, joiden kanssa olen saanut käydä vaalitapahtumissa rakentavia keskusteluja. Olen kirjannut itselleni ylös ajatuksia joita olen saanut teiltä kuulla. Kotkalaiset selvästi toivovat ja haluavat, että Kotka menestyisi. Ainoa vaalilupaukseni on ollut, että lupaan tehdä parhaani. Teenkin parhaani, että kuulemani hyvät ajatukset muuttuisivat päätöksiksi ja teoiksi.

Heille, jotka ovat tulleet jututtamaan minua riita mielessään, olen muistuttanut, ettei ole järkevä jäädä riitelemään siitä mistä olemme eri mieltä. Tulevaisuus tehdään löytämällä ratkaisut, joista voimme olla yhtä mieltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Työttömyyden aiheuttamat kustannukset eivät poistu leikkaamalla

Maanantai 27.3.2017 klo 9:07

Tuleva valtuustokausi on varsin poikkeava mahdollisen sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Merkittävä osa kunnallisista palveluista siirtyy maakunnan vastuulle. Samalla korostuu päättäjien yhteisyökyvyn merkitys. Heidän on kyettävä entistä parempaan yhteistyöhön maakunnan muiden toimijoiden kanssa.Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Saattohoitoon kiinnitettävä huomiota Kotkassa

Keskiviikko 15.3.2017 klo 14:02

Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta on päässyt käsittelyyn eduskunnassa. Ilmeisesti sen innoittamana vaalikoneiden suunnittelijat tarttuivat asiaan nyt edessä olevien kuntavaalien vaalikoneissa. Ainakin Hesarin koneessa asiasta meiltä ehdokkailta kysytään. Mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta ei kyllä liity millään tavoin kunnalliseen päätöksentekoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe kaupunginvaltuustossa 6.3.

Maanantai 6.3.2017 klo 18:27

(Stilisoimaton puheeni valtuuston kokouksessa 6.3. § Talouden tasapainotusohjelman seuranta)

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Kaupungilla liikkuu huhu, että me nykyiset päättäjät emme ole tehneet mitään Kotkan talouden parantamiseksi. Huhun mukaan olemme kaikki kykenemättömiä hoitamaan tämän kaupungin asioita ja meidät kaikki pitäisi vaihtaa tulevissa kuntavaaleissa.

Kaupunginhallituksen raportti talouden tasapainottamisohjelman etenemisestä on osoitus siitä, että tuon huhun siivet eivät ole juuri Ikaroksen siipiä kestävämpiä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Teslan akkutehdaskisassa on pysyttävä mukana

Torstai 16.2.2017 klo 9:51

Ministeri Lintilän päätös suosia kotiseutuaan Vaasaa Teslan akkutehtaan saamiseksi Suomeen on käsittämätön. Linjaus siitä, että Suomi lähtee kilpailemaan megaluokan investoinnista vain yhtä paikkakuntaa suosimalla, on iso riski. Ministerin päätöksellä laitetaan kaikki munat samaan koriin. Suomen kanssa investoinnista kisaava Hollanti tarjoaa kolmea vaihtoehtoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puoluekokouspuheenvuoro

Lauantai 4.2.2017 klo 9:40

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät toverit!

Sipilän hallitus on kaadettava. Hallituksen talouspoliittinen linja on rankaisut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Eriarvoistuminen kasvaa ja syrjäytyminen lisääntyy. Pienituloisten asema yhteiskunnassamme on käynyt tukalaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-palveluiden pakkoyhtiöittäminen on torjuttava

Tiistai 18.10.2016

Sipilän hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta on kasvamassa merkittävä riski suomalaiselle hyvinvointivaltion tulevaisuudelle. Hallituksen esityksellä siirretään verorahat voitontavoittelun alttarille ja samalla vaarannetaan hyvinvointipalveluihin kohdistuva demokraattinen päätöksenteko.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe Parikalla 1.5.2016

Sunnuntai 1.5.2016 - Sami Virtanen

Hyvät toverit

Olemme täällä Parikalla kunnioittaaksemme vuoden 1918 sodan uhrien muistoa. Seisoessamme tänä vappuaamuna perinteisen muistohetken merkeissä tämän muistokiven äärellä, seisomme keskellä Suomen ja sen työväenliikkeen historiaa. 

Vuoden 1918 sisällissodasta tulee kuluneeksi pian sata vuotta. Sisällissodan syyt on hyvä muistaa vielä tänä päivänäkin. Työläiset nousivat kapinaan puolustaakseen oikeuttaan elämän perusasioihin, työhön ja oikeudenmukaiseen palkkaan, ruokaan, asuntoon ja yhteiskuntaan vaikuttamiseen. Uskon, etteivät tänään kunnioittamme sodanuhrit ja heidän aikaiset toverinsa, haluaisi sadan vuoden takaisen vastakkainasettelun ja sen seurausten toistuvan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »