Ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Perjantai 3.6.2022

Kotkan Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys ry. valitsi minut eilen eduskuntavaaliehdokkaakseen. Tehtävä on luonnollinen suunta eteenpäin vaikuttamisen tiellä. Olen pitkäaikaisena valtuutettuna ja nykyisenä kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä SDP:n puoluevaltuuston jäsenä päässyt tekemään vahva edunvalvontatyötä Kotkan ja koko Kymenlaakson eteen. On aika lisätä kierroksia edunvalvonnanmyllyyn ehdokkuuden avulla.

Olen kiitollinen työväenyhdistyksen jäsenille mahdollisuudesta asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Joukkuepelaajana tavoitteenani on omalla työllä yhteistyössä muiden ehdokkaidemme kanssa mahdollistaa SDP:lle mahdollisimman kova tulos tulevissa vaaleissa. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada vähintään... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 2023, Kotka, Kymenlaakso

On aika käyttää Nato-optiomme

Lauantai 14.5.2022

Suomen demokratian vahvuus on yhtenäisyys vaikeissa tilanteissa. Meillä suomalaisilla on kyky tehdä päätöksiä ja kyky toimia yhdessä silloin kun jokin uhkaa turvallisuuttamme.

Nyt turvallisuuttamme uhkaa Venäjä. Eikä pelkästään sen Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi. Turvallisuustilannetta on muuttanut jo pidemmän aikavälin kehitys Venäjän ja sen johdon suhtautumisessa kansainvälisiin sopimuksiin ja itsenäisten valtioiden rajojen koskemattomuuteen. Itsenäisten valtioiden oikeuteen tehdä omaan turvallisuuteen liittyviä päätöksiä ilman Venäjän asettamia ehtoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluevaltuusto, Nato

Kotka sijaiskärsijän roolissa, palkinto väärään osoitteeseen

Torstai 27.1.2022 klo 10.24

Suomi ja suomen metsäteollisuus on suurin menettäjä UPM:n päättäessä vetää raksin Kotkan hankkeen ylle. Vaikutukset ovat laajat läpi koko arvoketjun. Metsänomistajista läpi koko metsäteollisuuden tuotannon logistiikkaan saakka. Suomalaisen metsäyhtiön haluttomuus sitoutua Suomeen on surullista kuultavaa. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: UPM, Kymenlaakso, Kotka,

Neljä aluevaaliteesiä, numeroni vaaleissa on 292!

Maanantai 3.1.2022 klo 15.01

Neljä teesiä Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvälle startille:

1. Hyvään henkilöstöpolitiikkaan paukkuja! 

2. Talousosaamista vahvistettava! 

3. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen on panostettava! 

4. Kuntarajat romukoppaan!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puheeni puoluevaltuustossa

Lauantai 20.11.2021

Kuten varmaan tiedätte, niin Suomi ja tarkemmin Kotka-Haminan seutu käy tällä hetkellä kovaa kisaa miljardin euron investoinnista Hollannin ja Rotterdamin kanssa. Kyseessä on UPM:n biojalostamo-hanke.


Saman aikaisesti Suomi ja Kotka-Haminan seutu, kuten myös mm. Vaasan seutu käy kovaa kansainvälistä kilpailua akkuklusteriin ja sen arvoketjuun kuuluvista satojen miljoonien yhteensä miljardiluokan investoinneista.


Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtajana olen saanut olla mukana näihin hankkeisiin liittyvässä edunvalvonta- ja vaikuttamistyössä. Tämän työn yhteydessä olen kiinnittänyt huomion yhteen seikkaan, jonka haluan nostaa esiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Litteroitu talousarviopuhe

Keskiviikko 17.11.2021

Videotallenteelta litteroitu puheeni valtuuston talousarviokokouksessa. Saattaa siis olla joiltakin osin...äh ei niin luettavaa.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut. Ihan alkuun haluan antaa kiitokset meidän virkakoneistolle. Talousarvion valmistelu on ollut tänä syksynä poikkeuksellisen vaikeaa ja minusta tuntuu, että meidän virkakoneisto on joutunut melkoisia spakaatteja tekemään tässä matkan varrella. Kiitokset myös meidän valtuustoryhmille. Minulla on semmoinen tunne, että valtuustoryhmät ovat kiitettävällä tavalla ymmärtäneet tämän tuskan mitä on ollut tämän talousarvion valmistelun kohdalla ja kiitän siitä kärsivällisyydestä mitä valtuustoryhmillä on löytynyt tämän asian suhteen. Olemme yrittäneet lue...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Case kaupunginpuutarhuri ja henkilöstöpolitiikka Kotkassa

Perjantai 11.6.2021

Kaupunginpuutarhurin koeajan aikainen työsuhteen purkamisen jälkipuinti etenkin sosiaalisessa mediassa on saanut melkoiset mittasuhteet.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan roolin vuoksi en ole keskusteluihin oikein voinut ja halunnut osallistua. Kaupunginhallituksen jäsenyyteen kuuluu oleellisesti työnantajan edustajan rooli.

Kommentoinnin osalta ylitettiin tietty raja, kun huomasin Perussuomalaisten ehdokkaan Heljä Halisen puuhaaman hiljaisen mielen osoituksen paremman henkilöstöpolitiikan puolesta Kotkassa, ylittäneen Yle Kotkan uutiskynnyksen.

Kotkan kaupungilla jokaiseen tehtävään liittyy tehtävänkuva, jossa määritellään työhön liittyvät tehtävät ja 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Avauspuheenvuoro Kantasataman brändityöpajassa 10.6.2021

Torstai 10.6.2021

Kotkan ehdoton vahvuus on sen monipuolinen ja kerroksellinen historia. Kuten tiedämme, historia muodostuu menneistä tapahtumista ja niihin liitetyistä tarinoista. Voikin varmaan sanoa, että mitä olemme tänä päivänä, on muodostunut lukuisista erilaisista tarinoista. Tarinoista elämän kaikilta saroilta.

Tarinat ensimmäisistä höyrysahoista nykyisen Kantasataman alueella ovat pohja metsäteollisuuden kehittymiselle seudullemme. Satamatoiminnan syntyminen on oma tarinansa. Tänä päivänä se näkyy Suomen suurimpana yleissatamana, jonka vaikutuksesta alueella on tänään n. 7000 työpaikkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tilinpäätöspuhe 31.5.2021

Maanantai 31.5.2021

Vuosi 2020 onnistui koronaepidemiasta huolimatta talouden näkökulmasta huomattavasti ennakoitua paremmin. Kotkan kaupungin vuoden 2020 tilinpäätös on kaikkien koronan aiheuttamien vaikeuksien jälkeenkin noin 2,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Hyvän tuloksen taustalla ovat verotulojen toteutuminen ennakoitua paremmin ja se, että valtionosuudet toteutuivat noin 15 miljoonaa euroa korkeampina kuin talousarviossa ennakoitiin. Valtionosuuksien kokonaismäärässä näkyvät myös kaupungille osoitetut valtiovallan koronatuet. Ylijäämään vaikutti myös odotettua pienemmät henkilöstökulut.
Tuloksen myötä kaupungin kumulatiivinen ylijäämä nousee noin 11,3 miljoonaan euroon.
Myös koko konsernin osalta tulos oli erinomainen. Kotka-konsernin osalta ylijäämä vuonna 2020 oli lähes 9 miljoonaa euroa. Konsernin kumulatiivinen ylijäämä on tämän jälkeen liki 60 miljoonaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tapahtumakeskus luo kasvun mahdollisuuksia

Torstai 29.4.2021 klo 13.14

Tapahtumakeskusasia puhututtaa. Ihan syystäkin. Kustannusten nousu urakkatarjousvaiheessa 11 miljoonalla eurolla on vakava paikka. Tulevana maanantaina kaupunginvaltuuston tulee ratkaista, myönnetäänkö hankkeelle lisärahoitusta 10 miljoonaa euroa.

Sosiaalisessa mediassa, mutta myös perinteisessä mediassa keskustelu näyttää 

Lue lisää »

2 kommenttia .

Puheernvuoroni UPM:n biojalostamosta puoluevaltuustossa 11.4.2021

Sunnuntai 11.4.2021 klo 16.33

UPM:n ilmoitus seuraavan sukupolven biojalostamon perussuunnitteluvaiheen käynnistämisestä on otettu erittäin myönteisesti vastaan Kotkan-Haminan seudulla. UPM:n hanke on mittakaavaltaan erittäin merkittävä koko Suomelle, ei pelkästään meille.

Kotkan kaupunkikonserni on jo tehnyt hankkeen eteen paljon töitä 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, puoluevaltuusto, UPM, biojalostamo, Kotka

Yleisestä kiinteistöverosta arviointi käynnissä

Perjantai 19.3.2021 klo 8.40

Kaupunginvaltuutettu Pasi Hirvonen (kok) nosti kirjoituksessaan (KySa 11.3) esiin ajatuksen yleisen kiinteistöveroprosentin laskemisesta Kotkassa. Itse nostin saman ajatuksen esiin valtuuston talousarviokokouksessa marraskuussa.

Syksyn aikana puhuttiin paljon yritysten kustannuskilpailukyvystä ja sen vaikutuksesta investointien toteutumiseen. Valtakunnallinen keskustelu sai pohtimaan, että kuinka kaupunkina pystymme vaikuttamaan yritysten kustannuskilpailukykyyn tavalla, joka tukisi halukkuutta investoida Kotkassa tai Kotkaan. On paljon kustannuskilpailukykytekijöitä

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Xamk-omistuksesta pidettävä kiinni

Keskiviikko 10.2.2021 klo 0.14

Ministeri Annika Saarikon avaus uudesta yliopistosta herättää keskustelua. Avausta tuskin tarkoitettiin Mainilan laukauksiksi. Silti eräät yliopistot aloittivat rintamasotavaiheen poteroihin kaivautuen. Uusista yliopistoista ei saisi puhua.

Poteroissa olevien mielestä ikäluokkien pieneneminen puoltaa määrän karsimista lisäämisen sijaan. Menestyvät ammattikorkeakoulut halutaan sulauttaa olemassa oleviin yliopistoihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Xamk, Kotka, korkeakoulutus, koulutus, yliopisto, kampus, kantasatama

Vastaus Jani Paanaselle

Perjantai 22.1.2021 klo 11.21

Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj. Jani Paananen syytti Kotkaa huonosta lobbauksesta rantarata-asiassa. Varmasti lähestyvien kuntavaalien vuoksi tykinpiippu osoitti hyvin voimakkaasti myös vaalipiirimme demarikansanedustajiin ja alueemme ministeriin.

Rantarataan liittyvää edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä on kaupungissamme tehty 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #itärata #itäinenrantarata #kotka

Itäratapäätöksessä elinkeino- ja teollisuuspolitiikka ei saanut riittävää huomiota

Torstai 21.1.2021 klo 23.54

Itäistä ratalinjausta päätettäessä ei huomioitu tarpeeksi laaja-alaisia vaikutuksia Suomen pitkän aikavälin kilpailukykyyn, eikä kytkeytymistä kansainvälisiin liikenneyhteyksiin. Nyt päätös tehtiin vain henkilöliikenteen hyötyjen ehdoilla, jonka tulisi olla vain yksi osa päätöksentekoa.

Väyläviraston selvityksen mukaan nimenomaisesti Kotkan kautta kulkevan reittivaihtoehdon potentiaali tavaraliikenteessä ja yhteyksien rakentamisessa Venäjälle olisi ollut suurempi.
Päätöstä tehdessä elinkeino- ja teollisuuspolitiikka ei saanut 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itärata, Itäinen rantarata

Talousarviokokous puheenvuoro 16.11.2020

Tiistai 17.11.2020 klo 9.04

Ihan alkuun on pakko todeta, että menestyksekkään viikonlopun jälkeen on hienoa päästä pitkästä aikaan päättämään veikkausliiga kaupungin talousarviosta. On oikein mukavaa kuulua taas niiden kaupunkien joukkoon, jotka pelaavat kuningaslajin mestaruudesta. Voin varmasti meidän kaikkien puolesta vielä kiittää ja onnitella koko KTP:n joukkuetta ja sen taustoja mahtavasta tuloksesta. Katsoessani lauantai-iltana joukkueen kapteenin ja nousun ratkaisseen Mäkijärven yhteishaastattelua, niin siinä hetkessä huokui kolme meille tuttua arvoa. Reiluus, rakkaus ja rohkeus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe puoluevaltuustossa 14.11.2020

Lauantai 14.11.2020

Koronan vuoksi kannan huolta valtion taloudellisesta kyvystä lähteä toteuttamaan suuria ratahankkeita. Huomioiden korona-ajan velkaantuminen on tässä hetkessä hankeyhtiöiden perustamisen kiirehtimisen sijaan selvitettävä, mikä on valtion todellinen investointikyky tulevaisuudessa. Pitää arviota montako isoa ratahanketta Suomi kykenee aidosti toteuttamaan seuraavan 10-30 vuoden aikana.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Suunnitteluhankeyhtiöneuvotteluja on jatkettava myös Itäisen rantaradan osalta

Lauantai 10.10.2020 klo 10.17

Liikenne- ja viestintäministeriössä on vihdoin ja viimein aika ottaa lusikka kauniiseen käteen. Itäisen ratalinjauksen osalta ministeriön toiminta on ollut jo pidemmän aikaa vastuuta pakoilevaa.

On käsittämätöntä, että puhuttaessa ja päätettäessä parin miljardin varojen käytöstä on valtion hallinnon tasolta jo vuoden verran viestitetty, että päätös tulevan radan linjauksesta on löydyttävä alueilta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe 1.5.2019 Kotka

Keskiviikko 1.5.2019

Hyvä juhlaväki

Sosialidemokraattinen liike on koko olemassa olonsa ajan halunnut rakentaa Suomea maaksi, jossa sen jokaisella jäsenellä on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet. Mahdollisuus hyödyntää omat lahjakkuutensa ja rakentaa niiden varaan hyvä tulevaisuus.

Meidän aloitteesta Suomea on rakennettu pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi jo yli sadan vuoden ajan. Päättäväisesti askel kerrallaan. Yhtä päättäväisesti olemme... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Iso kiitos!

Tiistai 16.4.2019 klo 9.31

Vielä kerran iso kiitos! Yli 3200 ääntä ei ollut yhtään pöllömpi tulos, vaikka tavoite oli korkeammalla. Kolmanneksi eniten ääniä Etelä-Kymenlaaksolaisista ehdokkaista ja neljäs sija Kotkassa annetuissa äänissä antaa hyvän pohjan tuleville kampanjoille.

Kiitos kaikille, jotka ovat tämän sivun myötä seuranneet kampanjaani. Sivulle on tullut vaalien myötä paljon uusia seuraajia. Sivuni jatkavat toiminnassa. Pääpaino viestinnässä tulee liittymään työhöni kaupunginvaltuutettuna ja maakuntahallituksen jäsenenä. Toivottavasti mahdollisimman moni seuraajistani jää seuraamaan toimintaani myös paikallisella ja maakunnallisella tasolla.

Kiitos vielä kaikista kannustavista viesteistä, jotka olen saanut. Erityisen ilahtunut olen viesteistä, joissa on haluttu liittyä tukiryhmääni vuoden 2023 vaaleissa. 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »