Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja -Sheriffit vaihtoon!

Perjantai 7.9.2018 klo 13:30

Yle uutisoi 6.9 (https://yle.fi/uutiset/3-10388186) otsikolla: ” Ulkoistaminen hoivajäteille heikentää hoitoalan työntekijöiden etuja”, karun kuvan siitä mihin Sipilä, Orvon ja Soinin hallitus on Suomea viemässä. Uutista lukiessa ei yllättänyt, että uhreina tässä markkinatalouskiimassa ovat jo valmiiksi pienituloisten joukossa oleva naisvaltainen ala. On täysin samaa linjaa kuin kikyn lomarahaleikkaukset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoistaminen, sote, kymsote, eksote, kouvola, kotka, hamina

Suomen demokratia ei ansaitse "luovia ratkaisuja"

Perjantai 4.5.2018 klo 21:33

Sipilän hallitus on omalla jääräpäisyydellään kirjoittamassa uutta lehteä länsimaisen demokratian käsitteeseen.

Sote-asioiden käsittely lykkääntyy eduskunnassa ainakin kahdella viikolla. Alun perin niistä piti äänestää eduskunnassa kesäkuun alussa. Eduskuntakäsittelyn aikataulun muuttumisella on suora vaikutus tulevien maakuntavaalien järjestämiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, maakuntauudistus, kymenlaakso, kouvola, kotka, hamina

Puhe puoluevaltuustossa 21.4.2018

Lauantai 21.4.2018

Kymenlaakson ylle on lyöty jo vuosia taantuvan maakunnan leima. Kymenlaakso tarvitsee puolestapuhujia ja tahdonkin oikaista väärän mielikuvan Kymenlaakson osalta.

Kymenlaaksolla menee hyvin. Jopa niin hyvin, että paraillaan mäntyharjulaiset ruutanat menettävät henkensä. Mäntyharjulla sattunut kemikaalijunan onnettomuus ja sitä seurannut ympäristökatastrofi on otettava vakavana varoituksena. Olemassa oleva raideinfra ei riitä vastaamaan Suomen suurimman vientisataman HaminaKotka sataman kasvaviin tarpeisiin. Satamaan tulevia vaunuletkoja joudutaan seisottamaan pahimmillaan viikkoja korpitaipaleilla pitkin Suomen ja Venäjän raideverkostoa, koska valtio on laiminlyönyt tarvittavan infran rakentamisen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Biojalostamopäätöstä tuettava paikallisesti

Keskiviikko 7.2.2018 klo 10:44

UPM:n maanantaina julkistama biojalostamoselvitys Kotkan Mussalossa on merkittävä uutinen koko seutukunnalle. UPM:n aloittama vuoden kestävä selvitystyö ja ympäristövaikutusten arviointi on vasta ensi askel, mutta samalla merkittävä askel kohti varsinaista investointipäätöstä.

Kotka ja Hamina ovat yhdessä tehneet strategisenvalinnan edistää ns. satamasidonnaisten toimintojen saamista satamiemme yhteyteen. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Keskustan katumusharjoitus alkoi nopeasti.

Tiistai 9.1.2018

Hallituspuolueet antoivat joulun alla työttömille joululahjaksi kokoomuksen ajaman työttömyysturvan aktiivimallin. Käytännössä hallitus valitsi linjakseen työttömyydestä rankaisemisen. Ei ehtinyt laki olla voimassa edes 100 tuntia, kun keskustan Antti Kaikkonen vaati, että hallituksen pitää ottaa kansalaisten huolet aktiivimallista tosissaan.

Kaiketi Kaikkosen huoli pitäisi osata ottaa myös tosissaan. Tosin kaikki lain hyväksymisen jälkeen esiin nousseet huolet ja mallin puutteet 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ryhmäpuheenvuoro 16.10.2017 Sami Virtanen, Sos.dem. valt.ryhmä

Tiistai 17.10.2017

Kampus-Areena-Hotelli kokonaisuus on päätöksenteon kannalta hankala yhtälö, joka helposti kääntyy perinteiseen muna vai kana kysymykseen ja sitä kautta siihen mikä rooli on kaupungilla kaupungin ja sen elinkeinorakenteen kehittämisessä.

Asiaa pohdittaessa mielestäni ainoat varmat asiat ovat ne, että Kotka ei voi jäädä paikalleen ja eteenpäin menemiseen tarvitaan rohkeita päätöksiä. Paikalleen jääminen on helpompaa. Varmaa on, että ellei Kampus-Areena-Hotelli hanketta haluta toteuttaa, on eteenpäin menemiseksi löydettävä jokin muu Kotkaa eteenpäin vievä elinvoimahanke. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoryhmien neuvottelut paikkajaosta päätökseen

Torstai 4.5.2017 klo 10:03

Kotkan kaupunginvaltuuston luottamuspaikkajaosta käytiin neuvottelut meidän ryhmän johdolla vappua edeltävällä viikolla. Ryhmämme oli määritellyt tavoitteeksi neuvotteluihin, että ratkaisu paikkajaosta saataisiin syntymään tällä kertaa ilman teknisiä vaaliliittoja ja ilman suurempia riitoja. Tavoitteena oli myös tavoitella ratkaisua, joka mahdollisimman pitkälle noudattelisi vaalitulosta. Ryhmämme halusi tulevalle valtuustokaudelle ilmapiiriltään hyvän startin.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Nöyrä kiitos!

Maanantai 10.4.2017 klo 18:54

Nöyrä kiitos mykistyttävän hyvästä Kotkan vaalituloksesta. Demareiden saama voitto ylitti kaikki ennakko-odotukset ja asettamamme tavoitteet. Uskon vakaasti siihen, että tuloksen takana on hieno ja hyvä henkinen kampanjamme. Valitsemamme linja tuoda esiin omia tavoitteitamme toisten arvostelemisen sijaan palkittiin melkoisella äänivyöryllä. Myönnettävä on toki myös valtakunnallisen poliittisen tilanteen auttaneen kampanjaamme Kotkassa.

Nöyrä kiitos myös minua henkilökohtaisesti äänestäneille. Lupaan tehdä parhaani ja olla luottamuksen arvoinen. 

Kommentoi kirjoitusta.

Älä pissi omiin muroihin

Sunnuntai 9.4.2017 klo 8:00

Hyvää vaalipäivää!

Kiitokset kaikille heille, joiden kanssa olen saanut käydä vaalitapahtumissa rakentavia keskusteluja. Olen kirjannut itselleni ylös ajatuksia joita olen saanut teiltä kuulla. Kotkalaiset selvästi toivovat ja haluavat, että Kotka menestyisi. Ainoa vaalilupaukseni on ollut, että lupaan tehdä parhaani. Teenkin parhaani, että kuulemani hyvät ajatukset muuttuisivat päätöksiksi ja teoiksi.

Heille, jotka ovat tulleet jututtamaan minua riita mielessään, olen muistuttanut, ettei ole järkevä jäädä riitelemään siitä mistä olemme eri mieltä. Tulevaisuus tehdään löytämällä ratkaisut, joista voimme olla yhtä mieltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Työttömyyden aiheuttamat kustannukset eivät poistu leikkaamalla

Maanantai 27.3.2017 klo 9:07

Tuleva valtuustokausi on varsin poikkeava mahdollisen sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Merkittävä osa kunnallisista palveluista siirtyy maakunnan vastuulle. Samalla korostuu päättäjien yhteisyökyvyn merkitys. Heidän on kyettävä entistä parempaan yhteistyöhön maakunnan muiden toimijoiden kanssa.Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Saattohoitoon kiinnitettävä huomiota Kotkassa

Keskiviikko 15.3.2017 klo 14:02

Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta on päässyt käsittelyyn eduskunnassa. Ilmeisesti sen innoittamana vaalikoneiden suunnittelijat tarttuivat asiaan nyt edessä olevien kuntavaalien vaalikoneissa. Ainakin Hesarin koneessa asiasta meiltä ehdokkailta kysytään. Mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta ei kyllä liity millään tavoin kunnalliseen päätöksentekoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe kaupunginvaltuustossa 6.3.

Maanantai 6.3.2017 klo 18:27

(Stilisoimaton puheeni valtuuston kokouksessa 6.3. § Talouden tasapainotusohjelman seuranta)

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Kaupungilla liikkuu huhu, että me nykyiset päättäjät emme ole tehneet mitään Kotkan talouden parantamiseksi. Huhun mukaan olemme kaikki kykenemättömiä hoitamaan tämän kaupungin asioita ja meidät kaikki pitäisi vaihtaa tulevissa kuntavaaleissa.

Kaupunginhallituksen raportti talouden tasapainottamisohjelman etenemisestä on osoitus siitä, että tuon huhun siivet eivät ole juuri Ikaroksen siipiä kestävämpiä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Teslan akkutehdaskisassa on pysyttävä mukana

Torstai 16.2.2017 klo 9:51

Ministeri Lintilän päätös suosia kotiseutuaan Vaasaa Teslan akkutehtaan saamiseksi Suomeen on käsittämätön. Linjaus siitä, että Suomi lähtee kilpailemaan megaluokan investoinnista vain yhtä paikkakuntaa suosimalla, on iso riski. Ministerin päätöksellä laitetaan kaikki munat samaan koriin. Suomen kanssa investoinnista kisaava Hollanti tarjoaa kolmea vaihtoehtoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puoluekokouspuheenvuoro

Lauantai 4.2.2017 klo 9:40

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät toverit!

Sipilän hallitus on kaadettava. Hallituksen talouspoliittinen linja on rankaisut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Eriarvoistuminen kasvaa ja syrjäytyminen lisääntyy. Pienituloisten asema yhteiskunnassamme on käynyt tukalaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-palveluiden pakkoyhtiöittäminen on torjuttava

Tiistai 18.10.2016

Sipilän hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta on kasvamassa merkittävä riski suomalaiselle hyvinvointivaltion tulevaisuudelle. Hallituksen esityksellä siirretään verorahat voitontavoittelun alttarille ja samalla vaarannetaan hyvinvointipalveluihin kohdistuva demokraattinen päätöksenteko.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe Parikalla 1.5.2016

Sunnuntai 1.5.2016 - Sami Virtanen

Hyvät toverit

Olemme täällä Parikalla kunnioittaaksemme vuoden 1918 sodan uhrien muistoa. Seisoessamme tänä vappuaamuna perinteisen muistohetken merkeissä tämän muistokiven äärellä, seisomme keskellä Suomen ja sen työväenliikkeen historiaa. 

Vuoden 1918 sisällissodasta tulee kuluneeksi pian sata vuotta. Sisällissodan syyt on hyvä muistaa vielä tänä päivänäkin. Työläiset nousivat kapinaan puolustaakseen oikeuttaan elämän perusasioihin, työhön ja oikeudenmukaiseen palkkaan, ruokaan, asuntoon ja yhteiskuntaan vaikuttamiseen. Uskon, etteivät tänään kunnioittamme sodanuhrit ja heidän aikaiset toverinsa, haluaisi sadan vuoden takaisen vastakkainasettelun ja sen seurausten toistuvan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Mainettaan parempi

Keskiviikko 27.4.2016 - Sami Virtanen

Saman aikaan, kun me kotkalaiset jaamme keskenämme toisillemme kurjuutta, nähdään Kotka rajojemme ulkopuolella aivan toisin silmin. Poikkeuksetta täällä vierailevat kehuvat Kotkaa. Sen puistoja, kulttuuritarjontaa, ihmisiä, urheiluseurojamme jne. Kotkalla on hyvä hieman rosoinen satamakaupungille sopiva imago ja kotkalaisuuteen liitetään paljon vahvoja ”brändejä”, kuten Meripäivät, satama, puistot, KTP, Junnu, Kairo.

Olemalla kurjuuden kuninkaita emme saa vetovoimaamme lisättyä. Vahvuuksien varaa voimme sen sijaan tulevaisuuttamme rakentaa. Meidän pitää yhdessä löytää vahvuutemme ja kääntää katseemme varpaiden tuijottelusta eteenpäin. Kohti huomista. Itse en ainakaan tunnusta periksi antamisen kuuluvan kotkalaisuuteen. Mikäli omaa kykyä ja halua huomata huonojen uutisten seasta hyvät uutiset, niin voi huomata meillä olevan vetovoimatekijöitä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Demarit ovat sitoutuneita talouden tasapainotusohjelmaan

Torstai 11.2.2016 - Sami Virtanen, Tiina Montonen

Kotkan Kokoomuksen kaupunginhallituksen jäsenet ovat viime aikoina luoneet kuvaa, että valtuustoryhmämme ei olisi pysynyt tehtyjen talouden tasapainottamispäätösten takana. Vasemmisto on heidän mukaansa löytänyt toisensa äänestyksissä ja jo sovituista asioista on lipsuttu ymmärtämättä Kotkan vaikeaa taloudellista tilannetta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe sd-puolueosastojen pikkujoulussa 13.12.

Sunnuntai 13.12.2015 - Sami Virtanen

Arvoisa pikkujouluväki

Joulukalenterissa avautui tänään luukku 13. Päiviä jouluun on siis jäljellä 11. Joulukiireet alkavat olla itse kullakin varmaan kuumimmillaan. On mukava nähdä teidät täällä yhteisessä pikkujoulussamme hetken verran henkeä vetämässä kaiken kiireen keskellä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Suuri puhallus

Perjantai 18.9.2015 klo 22:07

”Suomalaisista huolehdittava: Miljoona suomalaista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Pienituloisuus vaikuttaa koko elämään ja sen valintoihin. Mielivaltaiset leikkaukset on loputtava ja 90-luvun laman virheitä ei tule enää toistaa. Suomalaisista on ryhdyttävä nyt huolehtimaan. Meidän ei kuulu olla koko maailman terveyskeskus tai sosiaalitoimisto.”

Näin kuuluu suora lainaus Perussuomalaisten eduskuntavaalien yhdestä päätavoitteesta. Vaalitoreilla ja -turuilla näkyi ja kaikui heidän vaalislogan.”Saat mitä tilaat!”. Vaaleissa tilauskaavakkeeseen Perussuomalaisten kohdalle ruksin laittoi 524 054 äänestäjää. Ei tainnut mennä tilaus ihan kuin Strömsössä. Vaalien jälkeen toimitetussa paketista löytyi nimittäin aivan väärät lääkkeet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »