Nöyrä kiitos!

Maanantai 10.4.2017 klo 18:54

Nöyrä kiitos mykistyttävän hyvästä Kotkan vaalituloksesta. Demareiden saama voitto ylitti kaikki ennakko-odotukset ja asettamamme tavoitteet. Uskon vakaasti siihen, että tuloksen takana on hieno ja hyvä henkinen kampanjamme. Valitsemamme linja tuoda esiin omia tavoitteitamme toisten arvostelemisen sijaan palkittiin melkoisella äänivyöryllä. Myönnettävä on toki myös valtakunnallisen poliittisen tilanteen auttaneen kampanjaamme Kotkassa.

Nöyrä kiitos myös minua henkilökohtaisesti äänestäneille. Lupaan tehdä parhaani ja olla luottamuksen arvoinen. 

Kommentoi kirjoitusta.

Älä pissi omiin muroihin

Sunnuntai 9.4.2017 klo 8:00

Hyvää vaalipäivää!

Kiitokset kaikille heille, joiden kanssa olen saanut käydä vaalitapahtumissa rakentavia keskusteluja. Olen kirjannut itselleni ylös ajatuksia joita olen saanut teiltä kuulla. Kotkalaiset selvästi toivovat ja haluavat, että Kotka menestyisi. Ainoa vaalilupaukseni on ollut, että lupaan tehdä parhaani. Teenkin parhaani, että kuulemani hyvät ajatukset muuttuisivat päätöksiksi ja teoiksi.

Heille, jotka ovat tulleet jututtamaan minua riita mielessään, olen muistuttanut, ettei ole järkevä jäädä riitelemään siitä mistä olemme eri mieltä. Tulevaisuus tehdään löytämällä ratkaisut, joista voimme olla yhtä mieltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Työttömyyden aiheuttamat kustannukset eivät poistu leikkaamalla

Maanantai 27.3.2017 klo 9:07

Tuleva valtuustokausi on varsin poikkeava mahdollisen sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Merkittävä osa kunnallisista palveluista siirtyy maakunnan vastuulle. Samalla korostuu päättäjien yhteisyökyvyn merkitys. Heidän on kyettävä entistä parempaan yhteistyöhön maakunnan muiden toimijoiden kanssa.Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Saattohoitoon kiinnitettävä huomiota Kotkassa

Keskiviikko 15.3.2017 klo 14:02

Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta on päässyt käsittelyyn eduskunnassa. Ilmeisesti sen innoittamana vaalikoneiden suunnittelijat tarttuivat asiaan nyt edessä olevien kuntavaalien vaalikoneissa. Ainakin Hesarin koneessa asiasta meiltä ehdokkailta kysytään. Mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta ei kyllä liity millään tavoin kunnalliseen päätöksentekoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe kaupunginvaltuustossa 6.3.

Maanantai 6.3.2017 klo 18:27

(Stilisoimaton puheeni valtuuston kokouksessa 6.3. § Talouden tasapainotusohjelman seuranta)

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Kaupungilla liikkuu huhu, että me nykyiset päättäjät emme ole tehneet mitään Kotkan talouden parantamiseksi. Huhun mukaan olemme kaikki kykenemättömiä hoitamaan tämän kaupungin asioita ja meidät kaikki pitäisi vaihtaa tulevissa kuntavaaleissa.

Kaupunginhallituksen raportti talouden tasapainottamisohjelman etenemisestä on osoitus siitä, että tuon huhun siivet eivät ole juuri Ikaroksen siipiä kestävämpiä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Teslan akkutehdaskisassa on pysyttävä mukana

Torstai 16.2.2017 klo 9:51

Ministeri Lintilän päätös suosia kotiseutuaan Vaasaa Teslan akkutehtaan saamiseksi Suomeen on käsittämätön. Linjaus siitä, että Suomi lähtee kilpailemaan megaluokan investoinnista vain yhtä paikkakuntaa suosimalla, on iso riski. Ministerin päätöksellä laitetaan kaikki munat samaan koriin. Suomen kanssa investoinnista kisaava Hollanti tarjoaa kolmea vaihtoehtoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puoluekokouspuheenvuoro

Lauantai 4.2.2017 klo 9:40

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät toverit!

Sipilän hallitus on kaadettava. Hallituksen talouspoliittinen linja on rankaisut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Eriarvoistuminen kasvaa ja syrjäytyminen lisääntyy. Pienituloisten asema yhteiskunnassamme on käynyt tukalaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-palveluiden pakkoyhtiöittäminen on torjuttava

Tiistai 18.10.2016

Sipilän hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta on kasvamassa merkittävä riski suomalaiselle hyvinvointivaltion tulevaisuudelle. Hallituksen esityksellä siirretään verorahat voitontavoittelun alttarille ja samalla vaarannetaan hyvinvointipalveluihin kohdistuva demokraattinen päätöksenteko.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vappupuhe Parikalla 1.5.2016

Sunnuntai 1.5.2016 - Sami Virtanen

Hyvät toverit

Olemme täällä Parikalla kunnioittaaksemme vuoden 1918 sodan uhrien muistoa. Seisoessamme tänä vappuaamuna perinteisen muistohetken merkeissä tämän muistokiven äärellä, seisomme keskellä Suomen ja sen työväenliikkeen historiaa. 

Vuoden 1918 sisällissodasta tulee kuluneeksi pian sata vuotta. Sisällissodan syyt on hyvä muistaa vielä tänä päivänäkin. Työläiset nousivat kapinaan puolustaakseen oikeuttaan elämän perusasioihin, työhön ja oikeudenmukaiseen palkkaan, ruokaan, asuntoon ja yhteiskuntaan vaikuttamiseen. Uskon, etteivät tänään kunnioittamme sodanuhrit ja heidän aikaiset toverinsa, haluaisi sadan vuoden takaisen vastakkainasettelun ja sen seurausten toistuvan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Mainettaan parempi

Keskiviikko 27.4.2016 - Sami Virtanen

Saman aikaan, kun me kotkalaiset jaamme keskenämme toisillemme kurjuutta, nähdään Kotka rajojemme ulkopuolella aivan toisin silmin. Poikkeuksetta täällä vierailevat kehuvat Kotkaa. Sen puistoja, kulttuuritarjontaa, ihmisiä, urheiluseurojamme jne. Kotkalla on hyvä hieman rosoinen satamakaupungille sopiva imago ja kotkalaisuuteen liitetään paljon vahvoja ”brändejä”, kuten Meripäivät, satama, puistot, KTP, Junnu, Kairo.

Olemalla kurjuuden kuninkaita emme saa vetovoimaamme lisättyä. Vahvuuksien varaa voimme sen sijaan tulevaisuuttamme rakentaa. Meidän pitää yhdessä löytää vahvuutemme ja kääntää katseemme varpaiden tuijottelusta eteenpäin. Kohti huomista. Itse en ainakaan tunnusta periksi antamisen kuuluvan kotkalaisuuteen. Mikäli omaa kykyä ja halua huomata huonojen uutisten seasta hyvät uutiset, niin voi huomata meillä olevan vetovoimatekijöitä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Demarit ovat sitoutuneita talouden tasapainotusohjelmaan

Torstai 11.2.2016 - Sami Virtanen, Tiina Montonen

Kotkan Kokoomuksen kaupunginhallituksen jäsenet ovat viime aikoina luoneet kuvaa, että valtuustoryhmämme ei olisi pysynyt tehtyjen talouden tasapainottamispäätösten takana. Vasemmisto on heidän mukaansa löytänyt toisensa äänestyksissä ja jo sovituista asioista on lipsuttu ymmärtämättä Kotkan vaikeaa taloudellista tilannetta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Puhe sd-puolueosastojen pikkujoulussa 13.12.

Sunnuntai 13.12.2015 - Sami Virtanen

Arvoisa pikkujouluväki

Joulukalenterissa avautui tänään luukku 13. Päiviä jouluun on siis jäljellä 11. Joulukiireet alkavat olla itse kullakin varmaan kuumimmillaan. On mukava nähdä teidät täällä yhteisessä pikkujoulussamme hetken verran henkeä vetämässä kaiken kiireen keskellä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Suuri puhallus

Perjantai 18.9.2015 klo 22:07

”Suomalaisista huolehdittava: Miljoona suomalaista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Pienituloisuus vaikuttaa koko elämään ja sen valintoihin. Mielivaltaiset leikkaukset on loputtava ja 90-luvun laman virheitä ei tule enää toistaa. Suomalaisista on ryhdyttävä nyt huolehtimaan. Meidän ei kuulu olla koko maailman terveyskeskus tai sosiaalitoimisto.”

Näin kuuluu suora lainaus Perussuomalaisten eduskuntavaalien yhdestä päätavoitteesta. Vaalitoreilla ja -turuilla näkyi ja kaikui heidän vaalislogan.”Saat mitä tilaat!”. Vaaleissa tilauskaavakkeeseen Perussuomalaisten kohdalle ruksin laittoi 524 054 äänestäjää. Ei tainnut mennä tilaus ihan kuin Strömsössä. Vaalien jälkeen toimitetussa paketista löytyi nimittäin aivan väärät lääkkeet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kokoomuksen itkupotkuraivarilinja voi hyvin

Keskiviikko 10.9.2014 klo 10:16 - Sami Virtanen

Paikalliset kokoomuslaiset jatkavat rymistelyään kotkalaisessa kunnallispolitiikassa. Nyt posliinit saivat kyytiä HaminaKotka Satama Oy:n pöydän äärellä ja siinä sivussa syntyi sirpaleita myös Satamaliiton suunnalla. Sataman hallituksen tekemä päätös erota Suomen satamien edunvalvonnasta vastaavasta Satamaliitosta on käsittämätön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ei riittänyt potku!

Perjantai 29.8.2014 klo 8:56 - Sami Virtanen

Aamulla odotti sähköpostissa jäsenvaalintulokset piirin eduskuntavaaliehdokkaista. Ehdokas Virtanen löytyi sijalta 15. Ei siis riittänyt tuloskunto tällä kertaa, koska valituiksi tuli 14 parasta. Taisi takamatka olla tällä kertaa vähän liian pitkä. Intoa olla nostamassa SDP:tä takaisin siihen asemaan, minkä se historiansa vuoksi ansaitsee, olisi ollut paljon. Käyttämättä intoni ei jää, sillä siirrän voimavarani ja ajatukseni taustatueksi valituille.

Lue lisää »

1 kommentti .

Verorahat Viroon

Keskiviikko 30.7.2014 klo 9:40 - Sami Virtanen

Helteiset Meripäivät ovat takana. Ihmisvilinässä kiinnitin huomiota suomalaiseen alkoholipolitiikkaan. Etenkin varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuolella liikkuessa ei voinut olla huomaamatta sitä tyhmyyttä mikä suomalaiseen juomapolitiikkaan tänä päivänä liittyy.

Lue lisää »

2 kommenttia .

Indeksipäätös on huono

Perjantai 18.7.2014 klo 12:10 - Sami Virtanen

Maan hallitus päätti keväällä kehysriihessään, että kansaneläke ja työeläke-sidonnaiset indeksikorotukset tehdään vain 0,4 prosentin suuruisena. Ensi vuoden alussa lainmukaisen kansaneläkeindeksin mukainen korotustaso olisi arvion mukaan 1,6 prosenttia ja työeläkeindeksin 1,5 prosenttia. Minihallitusneuvotteluissa SDP olisi uuden puheenjohtajansa johdolla halunnut muuttaa päätöstä. Tämä ei sopinut galluppien kärkipaikkaa pitävälle Kokoomukselle ja sen kansansuosiota nauttivalle johtajalle Stubbille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Surkea gallup, tarvitaan tekoja

Torstai 3.4.2014 klo 11:42 - Sami Virtanen

Yleisradion 2.4.2014 julkaisema ja Taloustutkimuksen tekemä gallup puolueiden eduskuntavaalikannatuksesta kertoi viime ajoilta valitettavan tuttua tarinaa SDP:n kannatuksen osalta. Kannatus jälleen vaivaiset 15,5 %. Lukema on huono, eikä se selittelemällä parane. Puoluekokouksella on toukokuussa todellisen keskustelun paikka. Ei pelkästään henkilövalinnoista, vaan myös...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sami Virtanen

Arvio kehysriihestä, osa 2

Tiistai 1.4.2014 - Sami Virtanen

Tällä kertaa arvioita itse kehysriihen päätöksistä. Olen ennen kaikkea huolissani tehtyjen päätösten vaikutuksista tavallisen keskituloisen palkansaajaperheen talouteen. En ole niinkään huolissaan ihan kaikkein pienituloisimpia koskevista päätöksistä, koska tehdyt päätökset heidän osaltaan ei ole ihan niin huonoja kuin esim. Vasemmistoliitto on antanut ymmärtää. En myöskään jaa heidän näkemystään siitä, että ratkaisut ovat tuloeroja kasvattavia jota he pitivät hallituksesta lähdön syynä. Vaikka indeksileikkausta on kompensoitu verotusratkaisulla voi esittää kysymyksen, että onko tehty päätös kansantaloudellisesti järkevä? Tällä veroparatiisien kukoistuksen aikaudella solidaarinen se ei ainakaan ole. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Arvio kehysriihestä, osa 1

Sunnuntai 30.3.2014 klo 14:52 - Sami Virtanen

Päätin jakaa arvioinnin kehysriihestä kahteen osaan, koska muuten olisi tullut aivan liian pitkä tekstipläjäys yhdellä kertaa. Tässä postauksessa kehysriihipäätöksen arvioinnin ensimmäinen osa, joka pitää sisällään arviointia kehysriihen vaikutuksista poliittiseen tilanteeseen. Myöhemmin ilmestyvässä osassa kaksi arvioita itse päätöksistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »