Viherhömppä on mahdollisuus Kymenlaaksolle

Share |

Tiistai 21.3.2023


Vihreä siirtymä on Suomelle valtava mahdollisuus. Siihen liittyvät investoinnit arvioidaan olevan Suomessa yli 100 miljardin euron luokkaa vuoteen 2050 mennessä. Se on myös valtava mahdollisuus Kymenlaaksolle, jolla on vahva teollinen perimä. Niiden arvioidaan tuottavan jopa 5 prosentin lisäyksen maamme BKT:hen.

Valtakunnan tasolla täytyy tehdä toimia, joilla varmistetaan vihreiden investointien saaminen Suomeen. Keskeisimpinä luvitusprosessin sujuvuus ja luotettavuus, osaavan työvoiman saanti ja riittävä puhtaan energian tarjonta.

Tulevalla eduskuntakaudella on tehtävä vahvaa edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä Kymenlaakson kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja siten pysymiseksi tulevien investointien mahdollisena sijoittumispaikkana. Eri alueiden vahvuuksiin pohjautuva teollisuuspoliittisen strategian laatiminen olisi Kymenlaakson etu ja se on saatava kirjattua hallitusohjelmaan.

Ilmastotavoitteiden maalittaminen populistisesti viherhömpäksi ei edistä yhdenkään investoinnin saamista Suomeen. Populistiset puheet ovat Suomen edunvastaisia, eivätkä etenkään ole Kymenlaakson edunmukaisia. Vihreän siirtymän investoinnit voivat parhaimmillaan tuoda Kymenlaaksoon tuhansia uusia työpaikkoja. Ei anneta populismin pilata tätä mahdollisuutta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini